Αναμένονται κι άλλες βροχές απόψε στην Κύπρο

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, σύμφωνα με την πρόγωνση του Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και βόρεια. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με σήμερα, λόγω αυξημένης ηλιοφάνειας κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, για να κυμανθεί 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 22 έως 25 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ αναμένεται επιδείνωση του καιρού και αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, μέχρι -τουλάχιστον- το βράδυ του Σαββάτου, όπου στο σύνολό τους θα επηρεάσουν όλο το νησί.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασταθής αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια, ενώ κατά τις αυγινές ώρες πιθανό να επηρεαστούν και άλλες περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη και το πρωί τοπικά στα δυτικά παράλια µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, αρχικά, ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος ενώ τοπικά, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και πιθανό καταιγίδα. Προοδευτικά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς 3 και το απόγευµα µέχρι µέτριοι 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και τοπικά στα βόρεια και δυτικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και παροδικά στα βόρεια και τοπικά στα ανατολικά µέχρι ισχυροί 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη στα δυτικά και νότια παράλια και λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη στα ανατολικά και βόρεια παράλια. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες µε τα φαινόµενα σταδιακά µέχρι το απόγευµα να περιορίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή για να συνεχίσει να κυµαίνεται κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Κυριακή και την ∆ευτέρα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που την Κυριακή πιθανό να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και βόρεια.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Κυριακή, ενώ την ∆ευτέρα δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή, µε την θερµοκρασία να κυµαίνεται λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ