«Προειδοποίηση καταιγίδας» από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου

Τα τερτίπια του καιρού καλά κρατούν.

 


Article featured image
Article featured image

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα όπου στο σύνολο τους θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, σύμφωνα με το Kitasweather.

Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι πιο συχνές, γενικευμένες και έντονες κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού, ορεινά/ημιορεινά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και σε περιοχές καταιγίδων μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με σήμερα, για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό 1/3 του νησιού και βόρεια τμήματα και πολύ πιο τοπικά στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί έως βόρειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και σε περιοχές καταιγίδων μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα όπου στο σύνολο τους θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι πιο συχνές, γενικευμένες και έντονες κυρίως στο ανατολικό 1/3 του νησιού, ορεινά/ημιορεινά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα προσύνεμα παράλια και ορεινά/ημιορεινά όπως και σε περιοχές καταιγίδων.

Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την Παρασκευή, αλλά παραμένει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Μάλιστα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου εξέδωσε «Προειδοποίηση καταιγίδας»:

Ασταθής αέρια µάζα θα επηρεάζει την περιοχή, µέχρι και το Σάββατο.

Σήµερα, αρχικά θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που στα παράλια αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Σταδιακά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενδεχοµένως έντονες.

Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα βόρεια και δυτικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως κοντά στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι ανατολικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά, κατά διαστήµατα, µέχρι ισχυροί 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και σταδιακά, στα προσήνεµα, ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένεται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόµενα θα είναι µεµονωµένα και θα περιορίζονται κοντά στα παράλια. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Κυριακή και την ∆ευτέρα θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά.

Το βράδυ της ∆ευτέρας πιθανό να σηµειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Κυριακή, ενώ την ∆ευτέρα δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή, µε την θερµοκρασία να κυµαίνεται λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ