Ιερέας γιόρτασε το διορισμό του, μέσα σε μια Πόρσε την οποία τραβούσαν παιδιά με σχοινιά

Θεϊκό!

 


Article featured image
Article featured image

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που έκανε ο νεοδιορισθείς ιερέας στη Βαλέτα της Μάλτας, με το που έμαθε ότι πήρε τη θέση;

Ο ιερέας που μάλλον την είδε Ιούλιος Καίσαρας, όταν έμαθε ότι διορίστηκε σε εκκλησία στη Βαλέτα της Μάλτας, προχώρησε στον καθιερωμένο εορτασμό που ακολουθεί κάθε τέτοια περίπτωση στη Μάλτα, (ούτε κι εκεί είναι πολύ καλά).

Όπως διαβάζουμε, όταν ένας κληρικός διοριστεί σε μία εκκλησία είθισται να τον περιφέρουν στους δρόμους της πόλης –σαν μουσειακό έκθεμα ή σαν επιτάφιο- εν μέσω επευφημιών για να τον γνωρίσει το χριστεπώνυμο πλήθος της ενορίας του.

Μόνο που αυτή η περιφορά ήταν λίγο διαφορετική από τις άλλες, με τον Τζον Σουλτάνα να ανεβαίνει σε μία ασημί Πόρσε, την που δεκάδες παιδιά αγκομαχούσαν, τραβώντας με σκοινιά το πολυτελές αυτοκίνητο στα γραφικά σοκάκια της πρωτεύουσας.

 



 

Πολλοί χρήστες στα social media έκαναν λόγο για «προκλητική» και «απαράδεκτη» συμπεριφορά, που δεν συνάδει με εκπρόσωπο της Καθολικής Εκκλησίας, με το δημοτικό συμβούλιο, πάντως, να υπερασπίζεται τον ιερέα, επισημαίνοντας ότι δεν είχε καμία ανάμιξη στις λεπτομέρειες και τον τρόπο περιφοράς.

Τόνισαν, μάλιστα, ότι οι ενορίτες συμμετείχαν με μεγάλη χαρά στη διαδικασία και δεν υπήρχε κάποιος που να εξέφρασε παράπονα για τον τρόπο που έγινε η περιφορά.

Ευτυχώς που δεν έχουμε σύντομα αρχιεπισκοπικές εκλογές. 

 

Με πληροφορίες από RT


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ