Η νέα ταινία του Λάνθιμου έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στο αμερικανικό box office

Το κοινό γουστάρει ακρότητες, αίματα και λίγη διαστροφή και ο Γιώργος Λάνθιμος τα έχει όλα. 

 


Article featured image
Article featured image

Είναι ο Γιώργος Λάνθιμος το νέο «Favorite» κινηματογραφικό παιδί του Hollywood;

Κανείς φαίνεται να μην μπορεί να ανακόψει την πορεία του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, στο Hollywood ο οποίος εξελίσσεται στο next best thing του αμερικανικού κινηματογράφου.   

To «The Favourite», η νέα ταινία του, «σπάει» ταμεία στο αμερικανικό box office και καταγράφει ρεκόρ εισπράξεων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Variety, το «The Favourite» κατέχει πλέον το ρεκόρ μέσου όρου εισπράξεων για το 2018, ενώ κατέγραψε και τον καλύτερο μέσο όρο των τελευταίων δύο ετών στην κατηγορία ανεξάρτητης ταινίας (Indie).   

 



Η ταινία έκανε άνοιγμα σε μόλις 4 αίθουσες, στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες, αλλά έρχονται προβολές σε τριάντα ακόμη σημεία  το επόμενο Σαββατοκύριακο.   

 



Το φιλμ - φαβορί για Όσκαρ - του Λάνθιμου πέτυχε εισπράξεις 420.000 δολάρια, δηλαδή 105.000 δολάρια ανά αίθουσα στο μέσο όρο, που σημαίνει πως έκανε το νέο ρεκόρ μετά το «La La Land» που είχε πετύχει πριν από δύο χρόνια μέσο όρο 176.000 δολαρίων.   «Ξεπερνά τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο Frank Rodriguez, επικεφαλής διανομής της Fox Searchlight. «Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος στην αγορά, αλλά αυτό δείχνει ότι υπάρχει χώρος για άλλους είδους ταινίες», πρόσθεσε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ