Αν οδηγείς ή βρίσκεσαι κοντά στις περιοχές που μαίνεται η πυρκαγιά διάβασε τι πρέπει να προσέξεις

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία Αρχείου 



Παρότι η πυρκαγιά στην Πέγεια έχει τεθεί υπό έλεγχο, η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στα χωριά της επαρχίας Λεμεσού Άγιο Θεράπων και Λόφου, εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας σε δύσβατη, ορεινή περιοχή.

Σε νέα της ανακοίνωση η Αστυνομία Κύπρου συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους που διακινούνται στις περιοχές των δύο κοινοτήτων, ενώ προτρέπεται το ευρύτερο κοινό να αποφεύγει τις διακινήσεις προς τις πιο πάνω περιοχές, ιδιαίτερα οι κυνηγοί που θα εξορμήσουν στα ορεινά για τη σημερινή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

Ο δρόμος Άλασσας – Αγίου Θεράπων είναι κλειστός για τους διερχόμενους οδηγούς για λόγους ασφάλειας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.30 χθες το βράδυ και συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ το έργο κατάσβεσης της δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται αυτή την στιγμή συνολικά 12 επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα από πόλη και επαρχία Λεμεσού, από ΕΜΑΚ και επαρχία Πάφου. Οι επίγειες δυνάμεις θα ενισχυθούν  και από τις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας. Επίσης συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης άλλα 5 επανδρωμένα οχήματα από άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Τμήμα Δασών. Επαρχιακή Διοίκηση, Πολιτική άμυνα και Ταμείο Θήρας).

Χρησιμοποιούνται για την πυρόσβεση και 5 εναέρια μέσα ( 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο της ΜΑΕΠ, 1 των Βρετανικών Βάσεων και 1 αεροσκάφος του τμήματος Δασών). Η πυρκαγιά κατακαίει ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι. Δεν κινδυνεύουν  επί του παρόντος χωριά. Κάποιες  μεμονωμένες κατοικίες και κτηνοτροφικά υποστατικά που υπάρχουν στην περιοχή προστατεύονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ