Ο Έντι Ράμα είχε κάτι πολύ καλό να πει σε έναν διαμαρτυρόμενο συμπατριώτη του

Η αποστομωτική απάντηση του Αλβανού Πρωθυπουργού σε σχόλιο για τη  στάση που τήρησε στα όσα έγιναν την ημέρα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

 


Article featured image
Article featured image

Μόλις χθες, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, η οικογένεια του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος πέθανε την 28η Οκτωβρίου από αλβανικά πυρά, έθαψε τον γιο της στο χωριό τους Βουλιαράτες.

Το παρών τους στην κηδεία έδωσαν πλήθος κόσμου, οι οποίοι θέλησαν με την παρουσία τους να τιμήσουν τον νεκρό.

Ελληνικές σημαίες, εθνικά σύμβολα, στρατιωτικά αγήματα και πολλά συνθήματα –κυρίως από Έλληνες χρυσαυγίτες όπως «φονιάδες Αλβανοί η Βόρεια Ήπειρος Γη ελληνική» και «το αίμα μας καλεί να σας κάψουμε Αλβανοί», συνόδευαν όλη την εξόδιο ακολουθία μέχρι και την ταφή του Κατσίφα, η οποία έγινε σε έντονο συγκινησιακό κλίμα.

Αντιδράσεις οι οποίες, όπως ήταν αναμενόμενο, ενόχλησαν αρκετούς Αλβανούς πολίτες, οι οποίοι θεώρησαν ότι είναι προσβλητικό να επιτρέπεται σε κάποιους να βρίζουν τους πολίτες και το έθνος μιας χώρας, ενόσω βρίσκονται μέσα σε αυτήν.

Ο Lucky Boy London, Αλβανός πολίτης όπως δηλώνει, έσπευσε να κάνει παρατήρηση στον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα, για τη στάση που κράτησε απέναντι σε αυτούς τους Έλληνες που έβριζαν και πρόσβαλαν την Αλβανία την ημέρα της κηδείας. Ο εν λόγω χρήστης –που χρησιμοποιεί ψευδώνυμο- έγραψε κάτω από μία ανάρτηση του Πρωθυπουργού στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Να παρέμβετε σας παρακαλώ κύριε Ράμα γιατί ξεφτιλιστήκαμε ως έθνος σήμερα, έρχεται ο Έλληνας εδώ και μας βρίζει στο σπίτι μας, βάλε τους στην θέση τους, δείξε τις αξίες μας ως έθνος».

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, χωρίς να διστάσει απάντησε στον ψηφιακό χρήστη, όπως ακριβώς έπρεπε.

Διαβάστε την απάντηση του Αλβανού Πρωθυπουργού, σε ελεύθερη μετάφραση από Άκη Κομνηνό via Gazmend Kapllani.

Έντι Ράμα: «Η δική μας αξία σήμερα; Είναι ακριβώς αυτό που κάποιοι θεωρούν λανθασμένα ως αδυναμία. Το δικό μας κράτος δεν πολεμάει ούτε με νεκρόφιλους ούτε με προβοκάτορες σε κηδείες. Όποιος ήρθε για να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τη δική του σημαία και βγήκε. Ο πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς την χώρα και την γλώσσα του άλλου. Σημαίνει να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου. Και η αφεντιά σου, μην χρησιμοποιείς τον όρο «ο Έλληνας», γιατί είναι τόσο απεχθές όσο και όταν οι άλλοι στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν περιφρονητικά τον όρο «ο Αλβανός». Η ελληνική μειονότητα, οι καλοσυνάτοι κάτοικοι στους Βουλιαράτες δεν είναι ο «Έλληνας», είναι σεβαστοί και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας.

Κι εσένα που ούτε το πραγματικό όνομά σου δεν γράφεις, μην σε νοιάζει, γιατί δεν ξεφτιλίζεται η Αλβανία από κάποιους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τρέφονται σαν κοράκια. Είναι κάτι μίζερες υπάρξεις που βεβηλώνουν τον νεκρό που υποτίθεται πως τιμούν και βεβηλώνουν την τιμή και το όνομα του δικού τους έθνους – ένα έθνος που έχει δώσει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα. Ένα έθνος που δεν ήταν ποτέ και ποτέ δεν μπορεί να είναι εχθρός μας. Ένα έθνος που οι Αλβανοί βρήκαν καταφύγιο σε ώρα ανάγκης όπως και οι Έλληνες έχουν βρει σε μας καταφύγιο σε ώρα ανάγκης. Η χώρα αυτή (σσ. Ελλάδα), όπως και κάθε χώρα, έχει την δυστυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και γαϊδούρια».

 

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη σχετική ανάρτηση:

 

Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος της ανάρτησης με το σχόλιο και την απάντηση:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ