Έρχονται περισσότερες βροχές στην Κύπρο τον Δεκέμβρη

Ο Νοέμβρης, σύμφωνα με το Kitasweather, μας αποχαιρετά με βροχές και καταιγίδες και απ’ ότι φαίνεται ο Δεκέμβριος μάς υποδέχεται με ακόμη περισσότερες βροχές, αφού από την Τρίτη νέο βαρομετρικό χαμηλό, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας.


Μετά και από αυτό το βαρομετρικό χαμηλό, αναμένεται να αρχίσει εισροή νερού στα φράγματα.

Η πρόγνωση του Kitasweather:

Σήμερα Σάββατο, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις αρχικά και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ακόμα λίγες τοπικές βροχές, αλλά ο καιρός σύντομα θα βελτιωθεί και αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα ανατολικά και βόρεια παράλια, 20 έως 22 στα δυτικά και νότια παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τη Δευτέρα αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος καιρός. Την περιοχή θα επηρεάζει μέτριο έως ισχυρό, ανατολικό ρεύμα αέρα. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση στο ανατολικό μισό του νησιού, ενώ στα δυτικό μισό άνοδο.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Ψηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαµηλή πίεση αναµένεται την Τρίτη.

Σήµερα θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και διαστήµατα µε συννεφιά, ενώ το πρωί αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και το απόγευµα στα δυτικά και τα νότια νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα υπάρχουν περίοδοι µε συννεφιά αλλά και διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό. Τοπικά πιθανό να πέσουν λίγες ελαφρές βροχές. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ