«Μάμμα, είναι κακό να φιλώ τους φίλους μου;»

Δύο αγοράκια 6 χρονών, που έπαιζαν στην αυλή του σχολείου, φιλήθηκαν κατά λάθος στο στόμα και η αντίδραση των δασκάλων τους ήταν τουλάχιστον υπερβολική. 

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Starloizou/Flickr



Η (διαδικτυακή) καταγγελία για το περιστατικό που συνέβη προ ημερών, σε δημοτικό της επαρχίας Λάρνακας, έκανε λόγο για πρωτοφανές περιστατικό εκφοβισμού σε τρία εξάχρονα παιδάκια, δύο αγοράκια και ένα κοριτσάκι, τα οποία ενώ έπαιζαν στην αυλή του σχολείου, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής, το ένα αγοράκι φίλησε καταλάθος στο στόμα το άλλο αγοράκι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της CITY, το περιστατικό στην υπεύθυνη δασκάλα ανέφερε ένας άλλος μαθητής ο οποίος είδε το τι έγινε, με τη δασκάλα να διώχνει τα παιδιά από το μάθημα και να τα στέλνει στη δασκάλα του τμήματος, χωρίς καν να εξετάσει προηγουμένως η ίδια το περιστατικό. Στη συνέχεια, και μετά από διάφορες και έντονες επιπλήξεις που δέχτηκαν τα δύο 6χρονα αγοράκια από τις δύο δασκάλες, για ανάρμοστη, ανεπίτρεπτη και μη αποδεχτή συμπεριφορά, στάλθηκαν στο διευθυντή του σχολείου, ενώ όσο περίμεναν να τα δεχτεί, η γραμματέας του διευθυντή τα επέπληξε, επίσης, για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους.

Στη συνέχεια, ο διεθυντής, η οποία φάνηκε να μην ασπάζεται τις απόψεις των προηγούμενων εκπαιδευτικών, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, σημείωσε τα ονόματα των παιδιών σε ένα «τετράδιο παραπτωμάτων».

Η διαδικτυακή καταγγελία, η οποία έγινε από άτομο που ήταν παρούσα μαζί με τη μητέρα σε κάποια από τα περιστατικά που έγιναν στο σχολείο, λέει ότι έπειτα από την ψυχολογική πίεση που δέχτηκαν τα δύο αγοράκια από τις επιπλήξεις, το ένα από αυτά ανέφερε πως μαζί τους ήταν και το κοριτσάκι, το οποίο λίγο αργότερα κλήθηκε από τους υπεύθυνους του σχολείου και δέχτηκε παρατηρήσεις.

«Τα παιδάκια, έπειτα από την όλη κακή αντιμετώπιση που δέχτηκαν επέστρεψαν στο σπίτι τους κλαίγοντας, ενώ έλεγαν ότι δεν ήθελαν να ξαναπάνε στο σχολείο. Τα παιδιά γέμισαν ενοχές και θεώρησαν ότι έκαναν κάτι πολύ κακό και δεν ήθελαν να κοιμηθούν το βράδυ για τιμωρία. Είναι ανεπίτρεπτο οι δάσκαλοι να κάνουν προβολές πάνω στα παιδιά. Μάλιστα, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, το ένα αγοράκι ρώτησε με αφέλεια τη μαμά του, εάν είναι κακό να φιλάει τους φίλους του», αναφέρει άτομο που ήταν μπροστά στο περιστατικό.

 

Η θέση ττου διεθυντή και η καταγγελία από τη μητέρα

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της CITY, η μητέρα μίλησε με την διευθύντρια την επομένη του περιστατικού, η οποία επίσης βρήκε το περιστατικό μεταξύ των παιδιών ως μη σημαντικό. Η μητέρα ζήτησε από τη διευθύντρια να μιλήσει με τις δασκάλες και να τις ενημερώσει για τις επιπτώσεις που είχε η συμπεριφορά τους πάνω στα παιδιά, αλλά και να τους επιστήσει την προσοχή.

Συμφώνησαν και οι δύο -μητέρα και διευθύντρια- να μην προχωρήσει το θέμα σε καταγγελία για την προστασία των παιδιών.

Παρόλα αυτά η μητέρα του ενός αγοριού, όπως μαθαίνουμε, προτίθεται να στείλει επίσημη επιστολή στην διευθύντρια ούτως ώστε να καταγραφεί το παράπονο, και όχι να σκεπαστεί, κάτι που πιθανώς θα έχεις ως αποτέλεσμα να τύχουν παρόμοιας αντιμετώπισης κι άλλες συμπεριφορές παιδιών.

 

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση όπως δημοσιεύτηκε στα social media

Σήμερα μια μητέρα μου είπε πως ο γιος της - 6 ετών - πήγε σπίτι χθες πολύ αναστατωμένος, έκλαιγε, ήταν φοβισμένος και του ήταν αδύνατο να κοιμηθεί. Ο λόγος; Στο παιχνίδι που έκαναν τα μικρά φίλησε το αγοράκι ένα άλλο αγόρι. Η αντίδραση της εκπαιδευτικού ήταν οργισμένη, τους έδιωξε από το μάθημα, και τους έστειλε σε άλλη δασκάλα τους, η οποία τους είπε πως αυτό που έκαναν ήταν πολύ κακό, πως θα προσπαθήσει να το 'ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ' (!!!), και τους έστειλε στον διευθυντή. Περιμένοντας τα 6ΧΡΟΝΑ τον διευθυντή και καθώς έκλαιγαν η γραμματέας που θεώρησε ότι ήταν η θέση της να επιβάλλει την «τάξη» και την «ασφάλεια» τους είπε πως αυτό που έκαναν ήταν πολύ κακό, «δε γίνεται ένα αγόρι να φιλάει ένα άλλο αγόρι!».

Ο διευθυντής χειρίστηκε το θέμα ήρεμα, αλλά τα παιδιά δεν ηρέμησαν και αισθάνθηκαν ότι αυτό που γι’ αυτά ήταν παιχνίδι, μια στιγμή ίσως τρυφερότητας, δε ξέρω τι, ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ και έχριζαν τιμωρίας, την οποία φυσικά επέβαλλαν τα ίδια στον εαυτό τους. Και ερωτώ: πώς αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνται παιδαγωγοί όταν η ηθικολογία τους προβάλλεται πάνω σε παιδιά 6 ετών ενοχοποιώντας τα;

Τι είναι αυτό που είδαν αυτοί οι «παιδαγωγοί» με τη δική τους αντίληψη και τα δικά τους προφανέστατα κολλήματα ώστε να αναγάγουν το τίποτε σε μια «πράξη ανωμαλίας» σεξουαλικού περιεχομένου, ώστε να χρήζει καταδικαστικών ηθικολογικών παρεμβάσεων, εμπλουτισμένα με τα θυμωμένα και προσβεβλημένα τους βλέμματα, και παρέμβαση από τον διευθυντή! Πώς αυτό όλο το σκηνικό δεν αποτελεί κακοποίηση των παιδιών όταν απορρέει από την ηθικολογία και τον φασισμό της νορμαλοποίησης η οποία πάση θυσία πρέπει να επιβληθεί στα παιδιά ώστε να μεγαλώσουν και να γίνουν υπάκουα και «συνετά» στρατιωτάκια, καθρέφτες των διάφορων ηθικολόγων ΝΥΚΟΚΥΡΑΙΩΝ που προσβάλλονται και ταράζονται στον πυρήνα της ύπαρξής τους από 6χρονα «ανήθικα» παιδάκια; Εάν το αγόρι χτυπούσε το άλλο, οι συνέπειες άραγε δεν θα ήταν οι ίδιες; Πώς εξισώνεται μια πράξη βίας με μια πράξη τρυφερότητας στην αντιμετώπισή τους; Τέλος, αναρωτιέμαι, πώς ασκείται η εξουσία των εκπαιδευτικών - διότι ο εκπαιδευτικός είναι «δεύτερος γονιός» -, ο Λόγος του Κυρίου ουσιαστικά επάνω στα παιδιά, προβάλλοντας επάνω τους τις δικές τους προσωπικές δυσκολίες και κολλήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να τα ενοχοποιήσουν σε τέτοιο βαθμό που να θεωρούν ότι είναι «κακά» και «ανώμαλα»; Ένας φίλος μου είπε σήμερα πως οι Κύπριοι πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουν εάν είναι Ευρωπαίοι ή αν ανήκουν στον Μεσαίωνα. Ντροπή πια!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ