Πωλείται ένα από τα πιο εμβληματικά εμπορικά κέντρα της Λευκωσίας

Με πιο πιθανό σενάριο αυτό της κατεδάφισής του, εδώ και 15 μέρες οι ιδιοκτήτες τους κτηρίου αποφάσισαν, έπειτα από 29 χρόνια, να βάλουν πωλητήριο σ' ένα κτήριο - σήμα κατατεθέν για την πόλη.

 


Article featured image
Article featured image

Λειτούργησε πρώτη φορά το 1989 στον πιο εμπορικό δρόμο της Λευκωσίας, τότε, τη Λ. Μακαρίου, φέρνοντας ίσως για πρώτη φορά στην Κύπρο την ιδέα ενός εμπορικού κέντρου που μέσα περιελάμβανε καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και ένα εντυπωσιακό, για την εποχή, διάκοσμο.

Το City Plaza, που για χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς και συνάντησης για την πρωτεύουσα και τους Λευκωσιάτες, εδώ και αρκετό καιρό βιώνει την παρακμή και τη φθορά, επηρεαζόμενο από την ευρύτερη φθίνουσα πορεία της Μακαρίου ως εμπορικό κέντρο.

Εξ ου και οι ιδιοκτήτες του, οι οποίοι είναι οι ίδιοι από την αρχή, αποφάσισαν να βάλουν πωλητήριο στο κτήριο, καθώς θεωρούν ότι η υφιστάμενη λειτουργία και μορφή του δεν εξυπηρετεί πλέον τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

«Εδώ και 6 μήνες συζητάμε για την πώληση του ακινήτου και μόλις πριν 15 ημέρες καταλήξαμε στην τιμή και δώσαμε το ακίνητο προς πώληση. Όταν φτιάχναμε, τότε, το shopping mall, ο συντελεστής δόμησης ήταν 220%, πλέον έχει διπλασιαστεί και ήδη στην περιοχή άρχισαν να χτίζονται τα πρώτα κτήρια-ουρανοξύστες. Ένα κτήριο 4 ορόφων, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί κάτι τέτοιο», αναφέρει στη CITY ο Άκης Λόρδος, ένα εκ των ιδιοκτητών.

 



 

 plant and outdoor



Πρόκειται για μία έκταση 2447m2, συνεχίζει ο κύριος Λόρδος, στην οποία ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί και είναι ίσως το πιο λογικό, να κατεδαφίσει το υφιστάμενο κτήριο και να φτιάξει ένα πύργο 30 ορόφων, το οποίο μπορεί να το διαθέσει με πολλούς τρόπους για να του αποφέρει και τα ανάλογα κέρδη.

Όπως τονίζει ο κ. Λόρδος, επειδή πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση ο ενδιαφερόμενος αγοραστής πρέπει να διαθέτει τα χρήματα να το αναπτύξει κατάλληλα. Σε ερώτηση για το κόστος πώλησης του ακινήτου, ο κύριος Λόρδος αρκέστηκε στο να μας ενημερώσει ότι η τιμή του ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

 

No automatic alt text available.

 


* Το εμπορικό κέντρο CITY PLAZA συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, αφού μέσα υπάρχουν κάποια καταστήματα. Το τι θα γίνει με αυτά, αφορά το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και πώς ο νέος ιδιοκτήτης θα αποφασίσει να εκμεταλλευτεί το εν λόγω ακίνητο.


 



Δες ακόμα: Τέλος εποχής για ένα από τα πιο εμβληματικά μαγαζιά της Λευκωσίας



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ