18 Κύπριοι εκθέτουν έργα τους στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή

Έκθεση με 54 έργα διαφόρων τεχνικών και μεθόδων χαρακτικής.

 


Article featured image
Article featured image

Το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, στοχεύοντας στην προβολή και στήριξη των νέων Κυπρίων χαρακτών, καθιερώνει ετήσιες εκθέσεις με τίτλο ΝΕΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΕΣ.

Δεκαοχτώ νέοι Κύπριοι χαράκτες εκθέτουν φέτος έργα τους στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια, από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι την 28η Φεβρουαρίου.

Εκθέτουν οι: Έλενα Αγιομαμίτη, Λήδα Αγιομαμίτη, Νικολέτα Αλεξανδράκη, Ρουσλάν Αμπούτιν, Μόνικα Δημητριάδη, Χαράλαμπος Κρασιάς, Ναυσικά Κυριακίδου Ιωάννου, Δήμος Κυριάκου, Μαρία Κωνσταντινίδου Σαββάκη, γιώργος Α Κωνσταντίνου, Παναγιώτα Παντέλα, Κυριάκος Παστίδης, Δέσπω Πρίγκη, Νικόλας Ροτσίδης, Βασίλης Σμολέσκη, Στέλιος Στυλιανού, Άντρια Σωφρονίου, Κωνσταντίνος Τερλικκάς

Παρουσιάζονται 54 έργα διαφόρων τεχνικών και μεθόδων χαρακτικής, όπως ξυλογραφία, χαλκογραφία, λινογραφία, κολλαγραφία, βελονογραφία, ακουατίντα, μονοτυπία, πετρογραφία, μεικτή τεχνική.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Όλοι είναι καλεσμένοι. Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν αποστέλλονται.

Όπως γράφει για την έκθεση η Ελένη Παναγίδου, Πρόεδρος του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή: «Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα πριν από το τέλος κάθε χρονιάς, διοργανώνεται από το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή μια  έκθεση αφιερωμένη σε ένα νέο Κύπριο χαράκτη.

Φέτος δημιουργήθηκε η ανάγκη όπως διεξαχθεί  μια ομαδική έκθεση που να προβάλλει νέους χαράκτες. Η πρώτη έκθεση νέων Κυπρίων χαρακτών, που στοχεύουμε στην ετήσια διοργάνωση της. Αυτή η ανάγκη προήλθε κυρίως από την κάθοδο νέων καλλιτεχνών που επέλεξαν την χαρακτική ως μέσο έκφρασης. Ωστόσο, το ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη έκθεση είναι πως σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος προέρχονται από πολλά διαφορετικά υπόβαθρα. Καλωσορίζουμε τους δεκαοχτώ νέους χαράκτες που συμμετέχουν με έργα τους στην φετινή έκθεση και τους ευχόμαστε καλή χαρακτική διαδρομή.

Στόχος λοιπόν της έκθεσης είναι η ανάδειξη του έργου των νέων Κυπρίων χαρακτών και παράλληλα η προβολή της σύγχρονης κυπριακής χαρακτικής στους Κύπριους και ξένους επισκέπτες του Μουσείου.

Επιπρόσθετα, η έκθεση προσδοκάει να δημιουργήσει ένα χώρο αλληλεπίδρασης  ανάμεσα σε έμπειρους καλλιτέχνες και νέους χαράκτες που τώρα εισέρχονται στον κόσμο της χαρακτικής.

Είναι επίσης μια έκθεση η οποία πέραν της παρουσίασης των έργων νέων καλλιτεχνών, επιδιώκει παράλληλα να δώσει πληρέστερη ενημέρωση στο φιλότεχνο κοινό γύρω από την Χαρακτική Τέχνη.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα επόμενα χρόνια η προσπάθεια για την ανάδειξη νέων χαρακτών θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο το κύρος της χαρακτικής, η οποία πλέον έχει, ευτυχώς, και στην Κύπρο τη θέση που της αξίζει δίπλα στις υπόλοιπες εικαστικές τέχνες».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ