Έρευνα: Πώς τα Χριστούγεννα επηρεάζουν ερωτικά τους Κύπριους

Αυτό το πνεύμα των Χριστουγέννων μας στοιχειώνει πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε.

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί να είναι κάπως κλισέ και χιλιοειπωμένο, ωστόσο η περίοδος των Χριστουγέννων στο κομμάτι του έρωτα και δη των σχέσεων επιδρά κάπως περίεργα στην ψυχολογία μας. Καθώς όλοι όσοι είναι σε σχέση μπαίνουν σε πιο ρομαντικό mood, ενώ αυτοί που είναι single νιώθουν την ανάγκη να βρουν ένα ταίρι για να μοιραστούν αυτές τις cozy στιγμές στον καναπέ, με ταινία, ζεστή σοκολάτα και τζάκι.

Το lalemou, το μοναδικό 100% Κυπριακό mobile app για γνωριμίες, διεξήγαγε έρευνα για τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών για την περίοδο των Χριστουγέννων, στην Κύπρο και τα ευρήματα έχουν αρκετό ενδιαφέρον.



Δεν είναι μύθος, ότι τα Χριστούγεννα οι περισσότεροι θέλουν να κάνουν σχέση:

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας του lalamou.com, το 78% των singles απαντάει ότι θα ήθελε τα Χριστούγεννα να είναι σε σχέση, επιβεβαιώνοντας την φήμη ότι τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης. Σε «Σχεσάκηδες» μεταμορφώνονται οι άντρες ηλικίας 18-24 τα Χριστούγεννα, σε αντίθεση με τις γυναίκες που δηλώνουν, ότι δεν έχουν πρόβλημα τα κάλαντα να τους βρούνε single.

Πιο συγκεκριμένα, το 71% των αντρών ηλικίας 18-24 προτιμούν να είναι σε σχέση τα Χριστούγεννα, σε αντίθεση με τις συνομήλικές τους γυναίκες, που σε ποσοστό μόλις 21% θα ήθελαν να στολίσουν το δέντρο τους με κάποιον σύντροφο.



 

 

«Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν με αφήνει να χωρίσω…» 

Όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, το 51% δηλώνει ότι έχει συμβεί να μένουν σε μια σχέση μόνο και μόνο επειδή είναι Χριστούγεννα. Εντύπωση προκαλεί ότι τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες, ξεχνάνε το «πνεύμα» των Χριστουγέννων όταν πλησιάζει το καλοκαίρι. Το 61% των ερωτηθέντων λέει ότι έχει συμβεί να χωρίζουν από μία σχέση, προκειμένου το καλοκαίρι να τους βρει single!

 

 

 

Οι γυναίκες θέλουν περισσότερο σεξ τα Χριστούγεννα απ’ ότι οι άντρες: 

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι ο πρωταθλητής της ερωτικής διάθεσης σύμφωνα με τους άντρες και τις γυναίκες, αλλά τα Χριστούγεννα φαίνεται ότι μόνο το ένα φύλο έχει «πονηρές» διαθέσεις. 

Συγκεκριμένα παρατηρούμε, ότι τα Χριστούγεννα δημιουργείται μεγάλο χάσμα στην ερωτική διάθεση των δύο φύλων. Πιο αναλυτικά, το 42% των γυναικών έναντι 19% των αντρών έχουν πιο ανεβασμένη λίμπιντο, χωρίς μάλλον να βρίσκουν την επιθυμητή ανταπόκριση.



 



Δεν είμαι άντρας της μιας βραδιάς… 

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί ότι μόνο το 18% των single αντρών θα ήθελε ο Άγιος Βασίλης να τους φέρει μια εφήμερη σχέση (one night stand ) για τα Χριστούγεννα. Αντίθετα, το δώρο αυτό το εκτιμάει περισσότερο το 62% των single γυναικών, που θα ήθελε να βρει κάτω από το «δέντρο» μια εφήμερη σχέση ή μία «Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια της μίας νύχτας».



 

 

Τα Χριστούγεννα θέλουν δύο, το καλοκαίρι λέμε «αντίο»

Επειδή και «αυτοί που είναι σε σχέση έχουν ψυχή», ας δούμε λίγο ποια είναι η τάση και σε εκείνους που είναι σήμερα σε σχέση και τι σκέφτονται για το μέλλον. Το 71% των γυναικών ηλικίας 35+ δείχνει μεγαλύτερη επιθυμία να περάσει μόνο του το Καλοκαίρι. Αντίθετα, οι γυναίκες ηλικίας 18-34 δείχνουν να είναι πιο συντροφικές, αφού μόλις 37% αυτών δηλώνουν ότι το καλοκαίρι προτιμούν να είναι singles.

Μάλλον θα πρέπει να βγει ένα νέο γνωμικό για τις γυναίκες 35+ που είναι σήμερα σε σχέση, που να λέει: «Χριστούγεννα σε σχέση, καλοκαίρι με όποιον μου αρέσει»!

 

 

 

Η ταυτότητα της Έρευνας:

Η έρευνα διεξήχθη από την εφαρμογή «lalemou chat & γνωριμίες». Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε για κινητά Android από εδώ, και για κινητά iPhone από εδώ.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα χιλίων (1.000) ατόμων, αντρών και γυναικών από όλη την Κύπρο. Στις ηλικίες υπήρχε ισοκατανομή (50% άντρες / 50% γυναίκες). Το ερωτηματολόγιο διανεμήθηκε online και συμπληρώθηκε την περίοδο 15 Νοεμβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου, από χρήστες της εφαρμογής. Όλοι οι ερωτώμενοι είναι κάτοικοι Κύπρου. Η συλλογή, η επεξεργασία και η ανάλυση των δεδομένων έγινε από ειδικά στατιστικά προγράμματα σε συνεργασία με την Pollfish (www.pollfish.com).

 

Λίγα λόγια για το lalemou:

Το lalemou είναι το μόνο 100% Κυπριακό mobile app για γνωριμίες και online φιλίες. Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε για κινητά Android από εδώ, και για κινητά iPhone από εδώ.

Η λειτουργία του βασίζεται σε ένα ανώνυμο live chat, μέσα από το οποίο οι χρήστες από την Κύπρο μπορούν να κάνουν ανώνυμα νέες γνωριμίες με τρόπο διασκεδαστικό .

Μετά από τρία χρόνια παρουσίας σε συσκευές Αndroid και iPhone, έχει ήδη καταφέρει να γίνει μια αγαπημένη συνήθεια. Τα νούμερα(*) μαρτυρούν την επιτυχία του lalemou, αφού μέχρι σήμερα 100.000 Κύπριοι/ες την έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους. Παράλληλα, τις τελευταίες 30 ημέρες την επισκέφτηκαν 18.000 μοναδικοί χρήστες, οι οποίοι πραγματοποίησαν πάνω από 89.000 συνομιλίες και αντάλλαξαν 4.700 φωτογραφίες!

(*) Πηγή: Google, Apple


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ