Αύριο θα «χιονίσει» στο Δημαρχείο Λευκωσίας

Πλούσιο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στη Λευκωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Πλούσιο το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Λευκωσίας και αυτή τη βδομάδα στο Δημαρχείο Λευκωσίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

Φεύγει το 2018 με μουσική, τραγούδι, χορό και παιχνίδια.

Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, στις 15.30 μαθαίνουμε την παράδοση του τόπου μας, και συγκεκριμένα  την καλαθοπλεχτική και ψαθοπλεκτική, φτιάχνοντας κατασκευές με φυσικά υλικά με την Αλεξάνδρα Πάμπουκα.

Στις 17.30 αρχίζει η διαδραστική αφήγηση από το Μουσείο Παραμυθιού.

Το Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου στις 11.00 το συγκρότημα Χάρισμα θα παρουσιάσει μουσική παράσταση από χαρισματικά παιδιά.

Στις 15.30 ακολουθεί θέατρο σκιών, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά είδη αλλά και ένα από τα πιο ελκυστικά θέματα.

Στις 17.00 χιόνι πέφτει από ψηλά δημιουργώντας ένα μαγευτικό και γιορτινό τοπίο στο κέντρο της πόλης μας, ενώ ταυτόχρονα θα ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες από DJ.

Στις 18.00 μέχρι τις 20.00 ο τραγουδιστής Hovic θα παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα. Είναι ταλαντούχος, χαρισματικός και οι φωνητικές του ικανότητες σε συνδυασμό με τον αυθορμητισμό του, τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Στο Εργαστήρι του Άη Βασίλη στήνεται στις 10.00 εργαστήριο ψηφιδωτού από το Κέντρο Χειροτεχνίας Κύπρου, ενώ παράλληλα, αλλάζουμε χρήση στα αντικείμενα και φτιάχνουμε αγγελάκια από χάρτινα πιατάκια!

Στις 11.00 ο  Χαράλαμπος Χαραλάμπους μαθαίνει στους επισκέπτες την κατασκευή παραδοσιακών πνευστών (πιθκιάβλι).

Ακολουθεί προβολή χριστουγεννιάτικης  παιδικής ταινίας στις 12.30.

Στις 15.30 τα παιδιά θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικες δημιουργίες με ύφασμα με την Ειρήνη Κογκορόζη.

Την Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου ξεκινάμε νωρίς στις 11.00 με μαγικά και τον γνωστό ταχυδακτυλουργό  Mr. Magic.

Στις 12.00 μας συνοδεύει μουσικά ακόμα μία φορά το συγκρότημα Χάρισμα. Στις 17.00 αρχίζει να πέφτει χιόνι πέφτει από ψηλά, δημιουργώντας ένα μαγευτικό και γιορτινό τοπίο στο κέντρο της πόλης μας, ενώ παράλληλα στις 17.30 ακούμε παραδοσιακά Κάλαντα από το μουσικό σχήμα «Εμείς τζι εμείς» και στις 6:30μ.μ. οι Dolce Quattro τραγουδούν για μας.

Το εργαστήρι του Άη Βασίλη φιλοξενεί τον  Ιάκωβο Χ’’ Πιερή και μας αφηγείται τον Μικρό Πρίγκιπα στα κυπριακά. Στις 12.00 μαθαίνουμε την παράδοση του τόπου μας, και συγκεκριμένα  την καλαθοπλεχτική και ψαθοπλεκτική  φτιάχνοντας κατασκευές με φυσικά υλικά με την Αλεξάνδρα Πάμπουκα. Στις 15.30 ένα εργαστήριο ψηφιδωτού από το Κέντρο Χειροτεχνίας Κύπρου στήνεται για τους μικρούς φίλους. Και στη συνεχεία θα απολαύσουμε μια χριστουγεννιάτικη παιδική ταινία.

Το Εργαστήρι του Άη Βασίλη θα είναι ανοικτό μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2019.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ