Διάκριση για την Κύπρο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής

Διάκριση πέτυχε κυπριακή ομάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας από τις 30 Νοεμβρίου, μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση η ομάδα μαθητών λυκείου από το Ιδιωτικό Φροντιστήριο Y. Laouris Informatique στην Πάφο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία άνω των 14 χρονών για το διαγωνισμό LEGO SUMO.

«Είναι ένα ωραίο συναίσθημα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που με βοήθησε και ειδικότερα τον προπονητή μας Γιάννη Λαούρη. Ήταν ο προπονητής μας, ο σύμμαχος μας και ο άνθρωπος που μας παρείχε όλη την βοήθεια να τα καταφέρουμε», ανέφερε ο μαθητής Αλέξαντρος Ταμπουτσιάρης.

Μαζί με τον Αλέξανδρο στην Εσθονία ταξίδεψε από την Κύπρο μια αποστολή 200 ατόμων, διοργανωτές, εθελοντές και διαγωνιζόμενοι από 6 χρονών με τους προπονητές-εκπαιδευτές  και τις οικογένειες τους.

Στο 2ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex που διοργανώθηκε από το CCS τον Ιούνιο συμμετείχαν 871 διαγωνιζόμενοι, μαθητές, φοιτητές και ενήλικες. Οι 125 νικητές του διαγωνισμού που βραβεύτηκαν το Σεπτέμβριο σε ειδική τελετή, κέρδισαν το δικαίωμα να συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Robotex.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ