Η νέα πρόεδρος της Accept Κύπρου εξομολογείται πώς ήταν όταν είπε στους γονείς της ότι είναι gay

Και τρεις ακόμη παρόμοιες ιστορίες.

 


Article featured image
Article featured image

Στις 15 Δεκεμβρίου, η Μόνικα Παναγή, εκλέχθηκε ως η 3η Πρόεδρος της Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου κάνοντάς την, την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της οργάνωσης.

Η Μόνικα, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε ότι θα πολεμήσει για τα δικαιώματα και τις αξίες της οργάνωσης συνεχίζοντας το σκοπό της δημιουργίας της.

Μερικούς μήνες πριν, τον Ιούνη του 2018, λίγο πριν την 5η πορεία Υπερηφάνειας στην Κύπρο, η Μόνικα Παναγή, μαζί με τους Στέφανο Ιωάννου, GariK και Κωνσταντίνο Δημητρίου, εξομολογήθηκαν στη CITY πώς αντέδρασαν οι γονείς τους όταν τους αποκάλυψαν ή έμαθαν την αλήθεια γι’ αυτούς, ότι δηλαδή είναι gay.

 

«Έτσι αντέδρασαν οι γονείς μου όταν τους αποκάλυψα ότι είμαι γκέι…»



Δεν αποφάσισα ακριβώς να αποκαλύψω στους δικούς μου ότι είμαι γκέι. Έγινε αφότου η μητέρα μου με ρώτησε ευθέως –όταν ήρθε το τότε κορίτσι μου στην Κύπρο να με επισκεφθεί- αν είμαι είμαστε μαζί. Όταν της απάντησα θετικά, το μετέφερε στον πατέρα μου ο οποίος μόνο θετικά δεν το πήρε. Ξεστόμισε ό,τι πιο άσχημο μπορείς να φανταστείς.

Ακόμη και σήμερα η μητέρα μου πιστεύει ότι όλο αυτό είναι μία φάση που θα περάσει και ότι η πρώην φίλη μου ευθύνεται για όλα όσα έγιναν.

Από την άλλη, όταν μίλησα στους φίλους μου και τους αποκάλυψα αυτό που πραγματικά είμαι, και ομολογώ ότι ήμουν περισσότερο νευρική από τότε που το είχα πει στους δικούς μου, η αντίδρασή τους ήταν πολύ θετική. Με αποδέχτηκαν και δεν ένιωσα καθόλου αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα περισσότερο από την αγάπη και τη στήριξη των φίλων μου.

 

Για να διαβάσετε και τις υπόλοιπες ιστορίες, πατήστε ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ