Κύπριος ο καλύτερος συνθέτης της χρονιάς στα βρετανικά βραβεία μουσικής κινηματογράφου

Χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς και ταλαντούχους συνθέτες που εμφανίστηκαν στο χώρο της μουσικής κινηματογράφου εδώ και αρκετό καιρό.

 


Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Κύπρο, έκανε μαθήματα κλασσικού πιάνου και βιολιού. Στα 18 του εξασφάλισε υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Berklee στη Βοστώνη, όπου και αποφοίτησε στη σύνθεση μουσικής κινηματογράφου και τηλεόρασης, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε στο Λονδίνο, δίπλα από τον γνωστό συνθέτη Joseph Horowitz, κάνοντας masters στο Royal College of Music.

Πλέον, ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες γράφοντας μουσική για λογαριασμό μεγάλων κινηματογραφικών κολοσσών όπως της Disney, με την οποία συνεργάστηκε για την ταινία «The Last Warrior», ενώ παράλληλα έγραψε τη μουσική για το ιστορικό δράμα «Cliffs of Freedom», με πρωταγωνιστές τους Christopher Plummer και Billy Zane. 

Πρόσφατα ο Γιώργος Καλλής,  βραβεύτηκε ως ο καλύτερος συνθέτης της χρονιάς για μουσική κινηματογράφου και τηλεόρασης από τα βρετανικά βραβεία «Movie Music UK Soundtrack Awards», ενώ πολλοί ήταν οι κριτικοί που τον χαρακτήρισαν ως ένα από τα καλύτερα πράγματα που εμφανίστηκαν στο χώρο, εδώ και αρκετό καιρό.

  


Σχετικα

Το πρώτο γυναικείο portal της Κύπρου έχει γενέθλια και κληρώνει ταξίδι

43χρονη ελλείπει από το σπίτι της

Σε ανέγερση 10 κατοικιών προχωρά το κράτος για ορφανά άτομα με αυτισμό, νοητική και οπτική αναπηρία

Τα σκυλιά χρησιμοποιούν τα μάτια τους για να χειραγωγούν τους ανθρώπους

Η πολύ σημαντική (και πρωτοποριακή) απόφαση της Mastercard

Μήπως ο (αυξημένος) αριθμός Ελληνοκυπρίων που περνούν τα οδοφράγματα πρέπει να μας πει κάτι;