Χαλάει σταδιακά ο καιρός στην Κύπρο τις επόμενες ώρες

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται συννεφιασμένος καιρός με σκόνη κατά διαστήματα, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Τοπικά αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, δυτικά και νότιο 1/3 του νησιού.

Τοπικά οι καταιγίδες ενδέχεται να είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά/ημιορεινά ισχυροί 5 μποφόρ με ριπές μέχρι 6 μποφόρ.

Απόψε ο καιρός θα είναι άστατος με παγκύπριες βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά/ημιορεινά ισχυροί 5 μποφόρ, με ριπές μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 14 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο ο καιρός συνεχίζει άστατος με παγκύπριες βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται πολύ πυκνή χιονόπτωση με βαριές χιονοστρώσεις, κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω. Από αργά το απόγευμα ο καιρός αρχίζει να βελτιώνεται σταδιακά από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά/ημιορεινά, ισχυροί 5 μποφόρ με ριπές μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Το βράδυ του Σαββάτου αναμένονται ακόμα λίγες τοπικές βροχές ή/και καταιγίδες, κυρίως για το ανατολικό μισό του νησιού, αλλά ο καιρός σύντομα βελτιώνεται σημαντικά.

Την Κυριακή αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος καιρός χωρίς βροχές. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο.

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Βαροµετρικό χαµηλό, µε κέντρο νότια και αργότερα νοτιοανατολικά της Κύπρου, θα επηρεάσει την περιοχή απόψε και αύριο. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, που αναµένεται αύριο να υποχωρήσει.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν τοπικά βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι παροδικά στα προσήνεµα ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα τοπικά ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος, µε βροχές κατά διαστήµατα και µεµονωµένες καταιγίδες. Αργότερα, τοπικά οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταµένες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να χιονίσει. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα τοπικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος, µε βροχές κατά διαστήµατα και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταµένες. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να χιονίζει κατά περιόδους. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα τοπικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα υπάρχει τοπικά παγετός. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή άνοδο.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα εµφανίζονται παροδικά αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ