Τι ισχυρίζεται στη CITY ο διαχειριστής του CY Police Checkpoints

Μια καλοστημένη παγίδα ή ένα τυχαίο περιστατικό που πήρε λάθος τροπή;

 


Article featured image
Article featured image

Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την ενέργεια του αστυνομικού, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο διαχειριστής του group Cy Police Checkpoints.

Προ ολίγον ημερών, η Αστυνομία Κύπρου ανέβασε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook ένα κείμενο μέσα από το οποίο αναρωτιόταν σε τι εξυπηρετούν group όπως αυτό του Cy Police Checkpoints τα οποία προειδοποιούν για την ύπαρξη αστυνομικών ελέγχων στους δρόμους, γλυτώνοντας μεν τους οδηγούς από πιθανό έλεγχο, βοηθώντας όμως τη συνέχιση των παραβάσεων στους δρόμους.

Αυτό έγινε περίπου πριν μία εβδομάδα. Χθες, 15 Φεβρουαρίου, σχεδόν σε όλα τα ειδησεογραφικά και όχι μόνο site έπαιζε με πηχυαίους τίτλους η είδηση ότι η αστυνομία διώκει τον ιδιοκτήτη του εν λόγω γκρουπ με τα 96,246 μέλη, έπειτα από καταγγελία αστυνομικού.

Η πρώτη αντίδραση ήταν η δημόσια κατακραυγή από χρήστες των social media, για σκοταδισμό και πρακτικές μεσαίωνα. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών της υπόθεσης, ο αστυνομικός που έκανε την καταγγελία, είπε την ιστορία που τον ανάγκασε να προχωρήσει σε καταγγελία και η οποία δεν αφορά την ενασχόληση του διαχειριστή με το γκρουπ Cy Police Checkpoints, αλλά τη διαπόμπευσή του με φωτογραφίες που απεικονίζουν τον αστυνομικό και το πρόσωπο του ανήλικου παιδιού του.

 

Ποια όμως είναι η θέση του διαχειριστή του γκρουπ;

Η CITY εντόπισε τον διαχειριστή του γκρουπ και ζήτησε από αυτόν τη δική του εκδοχή σε σχέση με την επίμαχη ιστορία. «Ξέρω πως ήταν λάθος η δημοσιοποίηση της της φωτογραφίας από το προσωπικό προφίλ του εν λόγω αστυνομικού με το ανήλικο παιδί του, αλλά έδρασα εν βρασμώ ψυχής, αφού εδώ και καιρό αυτός και άλλοι συνάδελφοί του προσπαθούν να μου δημιουργήσουν πρόβλημα λόγω του Cy Police», αναφέρει.

Όπως δήλωσε στη CITY, ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν μέλος στο γκρουπ, αρκετά συχνά έκανε προσβλητικές και προκλητικές αναρτήσεις εξ ου και αφαιρέθηκε, αφού υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται από όποιον θέλει να είναι μέλος. «Αφού δεν είχε πλέον τη δυνατότητα να αναρτά στο γκρουπ, φαίνεται πως αποφάσισε να λάβει άλλα μέτρα. Στο προσωπικό μου προφίλ, είχα συνδεδεμένο και το link της οικογενειακής μας επιχείρησης. Εδώ να σας πω ότι πριν κάποιο διάστημα στη σελίδα της οικογενειακής επιχείρησης έλαβα μέσα σε μία ημέρα 30 αρνητικές κριτικές και ήταν όλες από αστυνομικούς. Το έλεγξα γιατί μου έκανε εντύπωση. Προφανώς, ο εν λόγω κύριος θέλοντας να με εκθέσει, δημοσίευσε φωτογραφία με το προϊόν που παράγει η επιχείρησή μας σε γνωστό γκρουπ σχολιάζοντας με αρνητικούς χαρακτηρισμούς την τιμή του, συγκρίνοντάς το μάλιστα με άλλο αντίστοιχο προϊόν το οποίο βρισκόταν σε προσφορά εκείνο το διάστημα. Κάτι που ξέχασε, βεβαίως, να αναφέρει. Επειδή είχαν προηγηθεί όλα τα πιο πάνω, όταν αντιλήφθηκα τι είχε γίνει, μπήκα στο προφίλ του και έκανα screen shot τη φωτογραφία και τη δημοσίευσα με ένα σχόλιο στο Cy Police Check Points. Η ανάρτηση, παρόλα αυτά, δεν έμεινε περισσότερα από 15 λεπτά. Ωστόσο, το κακό έγινε και δεν το αρνούμαι. Ήταν μια καλοστημένη παγίδα στην οποία έπεσα μέσα».

Μετά την καταγγελία του αστυνομικού, η υπόθεση πλέον έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια, οπότε εκεί θα φανεί ποια θα είναι η έκβαση των πραγμάτων.



 



Σημείωση: Η CITY παρουσιάζει απλώς τα γεγονότα, χωρίς να υιοθετεί τις θέσεις καμίας πλευράς. Τα όσα αναφέρονται είναι δηλώσεις του διαχειριστή του γκρουπ Cy Police Checkpoints τις οποίες δημοσιεύουμε.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η CITY προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τον αστυνομικό που εμπλέκετε στην ιστορία, χωρίς επιτυχία προς το παρόν. Ωστόσο εάν έχουμε νεότερα θα επανέλθουμε με νέο άρθρο. 



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ