50 κρατούμενοι αποφυλακίζονται με προεδρική χάρη [μεταξύ τους και η Έφη Ηροδότου]

Αφορμή, η επανεκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 


Κατά ¼ θα μειωθεί οι ποινή κρατουμένων που δεν είναι ισοβίτες και που δεν έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ.

Οι 50 κρατούμενοι από τους 640, θα αποφυλακιστούν αμέσως, ενώ ανάμεσα σε αυτούς θα βρίσκεται και η μητέρα της Έφης Ηροδότου, Νίτσα, η οποία καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της χρήσης πλαστού αποδεικτικού στοιχείου και 9 μηνών για τα αδικήματα της υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία και της πλαστογραφίας εγγράφου και που κανονικά θα αποφυλακιζόταν τον Απρίλιο.

Εκτός όμως από τη Νίτσα Ηροδότου, θα αποφυλακιστεί και η μέχρι πρότινος υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενη Έφη Ηροδότου η οποία θα αποφυλακιζόταν κανονικά στις 16 Αυγούστου 2018, ενώ με την προεδρική χάρη θα αποφυλακιστεί στις 20 Μαρτίου.   

Ωστόσο στη φυλακή θα παραμείνει ο πατέρας της Έφης, Ηρόδοτος Ηροδότου, ο οποίος καταδικάστηκε σε τριετή ποινή φυλάκισης, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της χρήσης πλαστού αποδεικτικού στοιχείου και 18 μηνών για τα αδικήματα της υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία και της πλαστογραφίας εγγράφου.


Σχετικα

Τα δύο απαγορευμένα ρούχα για τη Μέγκαν Μαρκλ και οι κανόνες στυλ που θέτει η Βασίλισσα

Η στιγμή που ο Αμβρόσιος ανακοινώνει την παραίτησή του [ΒΙΝΤΕΟ]

Ποιες οι πιθανότητες για βροχές τη Δευτέρα, σε κάθε περιοχή του νησιού

Το ελληνικό νησί με τους περισσότερους ξένους τουρίστες για φέτος

Σιγουριά ότι η φωτιά στη Λάρα τέθηκε κακόβουλα

To 21ο Pafos Aphrodite Festival παρουσιάζει τη δημοφιλή όπερα του Giuseppe Verdi Macbeth