Έρχονται σήμερα στην Κύπρο ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως για τα βορειοανατολικά 3/4 του νησιού, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι πιο εκτεταμένες και έντονες από το μεσημέρι και μετά.

Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις αναμένεται να είναι ισχυρές με χαλάζι.

Σε περίπτωση εκδήλωσης ισχυρής καταιγίδας σε πεδινή περιοχή ίσως προκληθούν προβλήματα ή και τοπική πλημμύρα μικρής έκτασης.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19-20 βαθμούς Κελσίου τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος παρόλο που αρχικά πιθανό να παρατηρούνται μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και 0 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου αναμένεται να σχηματιστεί ασθενής παγετός.

Αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Αύριο αργά το βράδυ προς πρωινές ώρες Κυριακής αναμένεται πέρασμα από τοπικές βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά. Από το μεσημέρι ο καιρός βελτιώνεται.

Τη Δευτέρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές. Το βράδυ της Δευτέρας προς πρωινές ώρες Τρίτης, η περιοχή μας αναμένεται να επηρεαστεί από ψυχρό μέτωπο συνοδευόμενο από βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο τη δυτική Τουρκία και αναμένεται να έχουμε Παγκύπριο πέρασμα από βροχές/καταιγίδες.

Από την Τετάρτη μέχρι και το τέλος της βδομάδας αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και άνοδος θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένεται να πέσουν µεµονωµένες βροχές ενώ στα ορεινά και το εσωτερικό πιθανό να σηµειωθεί και καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται τοπικά να δώσουν λίγες ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 2 µε 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 2 στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργά το απόγευµα θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν λίγες ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς, 3 µποφόρ, και αργότερα ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας.

Το βράδυ αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες ενώ σύντοµα αναµένεται να βελτιωθεί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ