Προχωρά το πρώτο εκπτωτικό χωριό της Κύπρου [όλα όσα θα περιλαμβάνει]

Τα σχέδια έχουν κατατεθεί, οι εγκρίσεις έχουν δοθεί και το μόνο που μένει είναι να πάρουν μπρος τα μηχανήματα για την κατασκευή του.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία αρχείου



Αγαπάμε τις εκπτώσεις γενικά και ειδικά όταν αυτές είναι ολόχρονα μαζεμένες σε ένα χώρο, τότε σίγουρα είναι το ιδανικό.

Μια μόδα που έχει κατακλύσει την Ευρώπη εδώ και αρκετά χρόνια, επιτέλους, έρχεται και στην Κύπρο για να δώσει στον καταναλωτή αυτό το κάτι διαφορετικό που έλειπε. Όπως, είθισται, σε άλλες χώρες τα καταστήματα που φιλοξενούνται σε τέτοιου είδους εκπτωτικά κέντρα περιλαμβάνουν γνωστά και συνήθως ακριβά brands, φυσικά σε πολύ καλύτερες τιμές.   

Όπως διαβάζουμε στον Φιλελεύθερο και τον δημοσιογράφο Άγγελο Νικολάου, το πρώτο εκπτωτικό χωριό της Κύπρου, το οποίο θα κατασκευαστεί στη βιομηχανική ζώνη Β1 στην Κοκκινοτριμιθιά, εδώ και μερικές ημέρες έχει πάρει θετική περιβαλλοντική γνωμάτευση και πλέον προχωρά κανονικά στην ανέγερσή του.

Το έργο θα καλύπτει εμπορικό χώρο συνολικού εμβαδού 9.225 τ.μ. και πρόκειται να φιλοξενήσει 45 εμπορικά καταστήματα. Το προτεινόμενο έργο έχει στόχο την ανέγερση εκπτωτικού χωριού και ψυχαγωγικού πάρκου στην περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς και κατ’ επέκταση την κάλυψη των καταναλωτικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής Λευκωσίας.

Εκτός από την ανάπτυξη εμπορικών καταστημάτων το έργο θα περιλαμβάνει επιπλέον την ανάπτυξη ψυχαγωγικού πάρκου, το οποίο θα προσφέρει ψυχαγωγικές δραστηριότητες και χώρους εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα προγραμματίζεται να λειτουργήσει ψυχαγωγικό πάρκο με 10 χώρους εστίασεις, παιχνιδότοπο, τοπιοτεχνήσεις με νερό, 240 χώρους στάθμευσης, χώρους πρασίνου και τοπιοτεχνήσεις και φυτεύσεις. Εντός του παιχνιδότοπου θα περιλαμβάνονται παιχνίδια, παιχνιδοκατασκευές, τσουλήθρες, κούνιες κ.λπ.

Το έργο χωροθετείται εντός βιομηχανικής ζώνης Β1 στην Κοκκινοτριμιθιά, ενώ η ανάπτυξη χωροθετείται 12 km δυτικά από το κέντρο της Λευκωσίας. Σε απόσταση 160 μέτρων βρίσκεται ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Τροόδους, ενώ σε απόσταση 1 km δυτικά βρίσκονται εγκατεστημένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και βόρεια, ανατολικά και δυτικά εκτείνονται γεωργικές εκτάσεις με μικρές διάσπαρτες οικιστικές αναπτύξεις.

Κατά το στάδιο λειτουργίας οι επιπτώσεις στην κυκλοφορία εκτιμάται ότι δεν θα είναι σημαντικές λόγω της αρτιότητας του οδικού δικτύου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ