Στην Ελλάδα θα υπάρξει πολεμική κρίση [το είπαν οι Γάλλοι με email]

Τελικά η ασθένεια «pentapostagma» είναι κολλητική και μάλλον ανίατη. 

 


Article featured image
Article featured image

Διαφορετικά πώς να εξηγήσει κανείς με λογικά επιχειρήματα την πολεμοχαρή διάθεση και κυρίως τη διάθεση να σπείρουν τον πανικό και την αβεβαιότητα στον κόσμο, κάποιες –όχι-και-τόσο- αξιόπιστες ιστοσελίδες τελικά, προωθώντας ειδήσεις που ούτε λίγο ούτε πολύ, υπονοούν ελαφρά τη καρδία ότι πολύ σύντομα θα έχουμε πόλεμο με την Τουρκία. 

Για να το ξεκαθαρίσουμε ακόμη μία φορά, δεν υποτιμούμε την κατάσταση ούτε θεωρούμαι ότι οι «φίλοι» και «σύμμαχοί» μας, θα αποτρέψουν την Τουρκία εάν και εφ’ όσων αυτή αποφασίσει να προχωρήσει επεμβατικά στην Ελλάδα ή την Τουρκία, και ακριβώς επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό και ακριβώς επειδή το τοπίο εξακολουθεί να είναι θολό, θα περιμέναμε τουλάχιστον από ιστοσελίδες όπως η Athens Voice και το Πρώτο Θέμα, να είναι πιο προσεκτικές και πιο φειδωλές στο τι αναπαράγουν και με ποιο τρόπο. 

Από χθες, με πρωτομάστορα το «Πρώτο Θέμα» κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είδηση με τίτλους όπως «Η Γαλλία έστειλε μέιλ σε όλους τους Γάλλους που μένουν στην Ελλάδα. Τους προετοιμάζει για κατάσταση κρίσης» (Athens Voice) και «Αινιγματικό email από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα: Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης...» (Πρώτο Θέμα).

 Και ενώ η είδηση στον πυρήνα της αληθεύει, η ανάπτυξή της χωλαίνει επικίνδυνα. Όντως, η Γαλλική Πρεσβεία έστειλε σε όλους τους Γάλλους υπηκόους που διαμένουν στην Ελλάδα ένα email, στο οποίο αναφέρονται λεπτομέρειες και οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθεί ατομικά το κάθε άτομο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπου έκτακτη ανάγκη μπορεί να είναι και μία φυσική καταστροφή, όπως αναφέρει το mail σε κάποιο σημείο.

 Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας, το εν λόγω mail δεν είναι κάτι καινούργιο αφού το ίδιο λεκτικό αποστέλνεται και στους Γάλλους υπηκόους που ζουν στην Κύπρο κάθε χρόνο, αφού αυτό είναι μία πάγια τακτική της Γαλλικής Κυβέρνησης ούτως ώστε να προστατεύει τους υπηκόους της σε όλες τις χώρες και να τους ενημερώνει πώς να δράσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και πού να απευθυνθούν.

Στην ουσία λοιπόν, το συγκεκριμένο mail δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, ούτε υπονοεί ότι στην Ελλάδα θα γίνει πόλεμος σύντομα, όπως άφησαν να εννοηθεί οι πιο πάνω ιστοσελίδες.

 

Διαβάστε το email του Γαλλικού Προξενείου, όπως πρώτα δημοσιεύτηκε στο Πρώτο Θέμα:

Θέμα : Σχέδιο ασφάλειας και παρουσίαση στο ευρύ κοινό

Κυρίες και κύριοι,

Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα, θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείο ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα.Στο σχέδιο του προγράμματος ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας, η υπηρεσία της προξενείου της γαλλικής πρεσβείας σας παρέχει κάποιες πληροφορίες:

Σχέδιο ασφαλείας και επικεφαλής για την ασφάλεια

Σας καλούμε να συμβουλευτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

httphs://gr.ambafrance.org.// Plan-de securite-ilots-6522

Γνωρίζετε τον δικό σας υπεύθυνο ασφαλείας;

Σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζετε, μπορείτε να βρείτε αυτή την πληροφορία .

Με την ευκαιρία αυτή σας υπενθυμίζουμε να καλείτε την οικογένειά σας, τους φίλους και τους γνωστούς σας προκειμένου να εγγραφούν στους καταλόγους μας έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο η ασφάλεια των υπηκόων μας κατά την διάρκεια των μετακινήσεών τους εκτός Γαλλίας:

https//pastel.diplomatie.gouv. fr/fildariane/dyn/public/ login.html

Όλες οι προαναφερθείσες πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες στο άρθρο που ακολουθεί στην ιστοσελίδα:

https://ambafrance.org/ Connaissez-vous -votre chef-d-ilot

Για την καλύτερη ασφάλειά σας, καλείστε να ανανεώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία με όλες τις πιθανές αλλαγές (όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, κ.α.) και να καταγράψετε απευθείας στο λογαριασμό σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή service -public.fr

Στα links που υπάρχουν στα e-mails αναφέρονται οι οδηγίες οι οποίες σε γενικές γραμμές αναφέρουν τα εξής :

΅”Το Προξενείο στην Αθήνα διαθέτει σχέδιο ασφάλειας για τη διευκόλυνση της διαχείρισης οποιασδήποτε κρίσης, συμπεριλαμβανομένης φυσικής καταστροφής, που επηρεάζει την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, το έδαφος της προξενικής περιφέρειας χωρίζεται σε νησίδες (περιοχές) Κάθε ένας από αυτούς έχει έναν διαχειριστή μπλοκ και βοηθούς, ο ρόλος του οποίου είναι να παρέχει τη διασύνδεση, κυρίως όσον αφορά τη μετάδοση πληροφοριών, μεταξύ των γαλλικών και των προξενικών υπηρεσιών σε περίπτωση κρίσης μόνο. .

Αν έχετε εγγραφεί στο μητρώο των Γάλλων υπηκόων στο εξωτερικό, που περιλαμβάνονται στην «Κοινότητα Ασφάλειας Σχέδιο γαλλικά» που κρατούν μέχρι σήμερα, στην Αθήνα, το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας της Γαλλίας.

Η βασική δομή του σχεδίου ασφαλείας είναι σε ‘νησίδες’. Για να είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να πάρει πιο γρήγορα από εσάς και την οικογένειά σας και να σας βοηθήσει, έχουμε στην πραγματικότητα διοργάνωσε η γαλλική κοινότητα στην Αθήνα και την περιοχή της, χρησιμοποιώντας μια συστηματική κοπής σε «νησίδες».

Κάθε μπλοκ είναι υπό την ευθύνη ενός ηγέτη νησίδας, ενός εθελοντή που έχει την αποστολή να επικοινωνήσει μαζί σας και να σας βοηθήσει εάν είναι απαραίτητο. Θα ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ εσάς και της Πρεσβείας σε περίπτωση ενεργοποίησης του Σχεδίου Ασφαλείας”. 

 

Με εκτίμηση

Γαλλικό Προξενείο Αθηνών

Ακαδημίας 6 ,1ος όροφος

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ