Τέλος για το χώρο στάθμευσης Εναερίου στη Λεμεσό;

Όπως όλα δείχνουν σύντομα αλλάζει η χρήση του. 

 


Article featured image
Article featured image

Σε τροχιά αξιοποίησης του εν λόγω τεμαχίου βρίσκεται ο Δήμος Λεμεσού, ο οποίος ήδη έχει συμφωνήσει με μεγάλη εταιρία για τη διεξαγωγή μελέτης για τη βιωσιμότητα του έργου.

Με την υπογραφή των συμβολαίων ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αξιοποίηση ενός σημαντικού τεμαχίου του Δήμου, ώστε αυτό να αποφέρει οφέλη στο Δήμο και την πόλη τόσο από πλευράς χρήσεως όσο και από οικονομικής πλευράς.

Η αξιοποίηση του τεμαχίου Εναερίου εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική του Δήμου, για την αξιοποίηση ολόκληρης της ακίνητης περιουσίας του και μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος για ορθολογιστικότερη διαχείριση όλων των πόρων του.

Πρόκειται για ένα τεμάχιο γης γύρω στα 10.000 τετραγωνικά μέτρα το οποίο αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι ακίνητης ιδιοκτησίας που διαθέτει ο Δήμος Λεμεσού και στο παρόν στάδιο χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης. Ευρύτερος στόχος του Δήμου, είναι η εκμετάλλευση του τεμαχίου κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η δημοτική κτημοσύνη, μέσα από την εξασφάλιση εσόδων για το Δήμο,  και η δημιουργία  υποδομών, που θα  εξυπηρετούν τους πολίτες, με σεβασμό στην ιστορικότητα του χώρου.

Τώρα το πώς θα αξιοποιηθεί, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό, παρότι κυκλοφορούν διάφορες φήμες. Ενώ ένα άλλο ερώτημα είναι το πώς θα χειριστεί ο Δήμος της πόλης το πρόβλημα έλλειψης χώρων στάθμευσης στην περιοχή, το οποίο θα δημιουργηθεί. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ