Είσαι για μια αλλιώτικη εξερεύνηση του Αρχαιολογικού Χώρου Κάτω Πάφου;

Με την αναγέννηση της φύσης να βρίσκεται στο απόγειό της και την ανοιξιάτικη αποδημία σε εξέλιξη, αλλάζουμε τοπίο για το τελευταίο εργαστήρι, στο πλαίσιο του διαγωνισμού δημιουργικής χαρτογράφησης «Wild for nature» του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την Πολιτιστική Κληρονομιά 2018, ο Πτηνολογικός σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων πραγματοποιεί εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης, την Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018, στις 9:30πμ, στον Αρχαιολογικό Χώρο Κάτω Πάφου, δείχνοντας πόσο αλληλένδετα είναι η πολιτιστική και φυσική μας κληρονομιά.

Ο Αρχαιολογικός Χώρος Κάτω Πάφου είναι μια περιοχή εξαίρετης πολιτιστικής και φυσικής αξίας. Στην περιοχή, που είναι Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά (ΣΠΠ) και ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, έχουν καταγραφεί 195 διαφορετικά είδη πουλιών, ένας μεγάλος αριθμός αν αναλογιστεί κανείς ότι σε ολόκληρη την Κύπρο έχουν καταγραφεί συνολικά γύρω στα 400 διαφορετικά είδη.

Ο Φάρος και η ευρύτερη περιοχή είναι σημαντική για την πολιτιστική κληρονομιά της Πάφου, αλλά και της Κύπρου γενικότερα, αφού αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

 

 

Το εργαστήρι είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία για να εξερευνήσουμε και να βιώσουμε αυτή την ιστορικά συναρπαστική και προικισμένη με πλούσια πτηνοπανίδα περιοχή, με διαφορετικό τρόπο. Συμμετέχοντας στο εργαστήρι, θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις περισσότερα για τη σημασία του χώρου που φιλοξενεί το εργαστήρι μας, τόσο σε ότι αφορά τον πολιτισμό όσο και τη φύση και πώς αυτά συνυπάρχουν, αλλά και να την εξερευνήσεις ενεργοποιώντας τις αισθήσεις σου για να φτιάξεις τον δικό σου δημιουργικό χάρτη εμπνευσμένο από την εμπειρία σου! Τι μορφή θα πάρει άραγε ο δικός σου χάρτης;

Αφού τελειώσεις τον χάρτη σου, μπορείς να τον υποβάλεις στον διαγωνισμό δημιουργικής χαρτογράφησης, για την ευκαιρία να κερδίσεις βραβεία συνολικής αξίας πέραν των 1500 ευρώ που θα απονεμηθούν από τον Πτηνολογικό και τους υποστηρικτές της εκστρατείας και να συμμετάσχεις σε έκθεση με τις νικητήριες και πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές! Αν δεν ολοκληρώσεις το έργο σου στο εργαστήρι, μην ανησυχείς -μπορείς να το τελειοποιήσεις πριν το παραδώσεις (η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι στις 30/3/18).

Περίμενες την τέλεια αφορμή για εξερεύνηση; Τώρα τη βρήκες! Ανυπομονούμε να δούμε τη φύση μέσα από τα μάτια σου, αλλά και μέσα από τις υπόλοιπες σου αισθήσεις! Όλες οι πληροφορίες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες εδώ: wildfornature.birdlifecyprus.org

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο 22455072 ή natalie.stylianou@birdlifecyprus.org.cy

 

Εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στις 9:30πμ

Αρχαιολογικός Χώρος Κάτω Πάφου

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική. Οι συμμετέχοντες πρέπει να ακολουθούν τον κώδικα πρακτικής που προωθεί τον σεβασμό προς τη φύση και τον αρχαιολογικό χώρο, για να μην προκληθεί οποιαδήποτε ενόχληση στην περιοχή που πραγματοποιείται το εργαστήριο.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους για την Πολιτιστική Κληρονομιά 2018 και της εκστρατείας 'Wild for nature' την οποία στηρίζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, η CYTA, το Mona's Art, το AWOL και Get Out.

 

Χορηγός επικοινωνίας: CITY

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ