Ποιες οι πιθανότητες να φτάσουν στη Γη μεγάλα συντρίμμια του Tiangong 1;

Θέμα ωρών είναι η επανείσοδος στην ατμόσφαιρα του διαστημικού σταθμού της Κίνας Tiangong-1.

 


«Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα Ηνωμένα Έθνη για το ζήτημα», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Επισήμως, δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Έχει υπολογιστεί ότι οι πιθανότητες είναι μια στο τρισεκατομμύριο να χτυπηθούμε από συντρίμμια που έρχονται από το διάστημα. Έχει συμβεί μια φορά, σε μια γυναίκα, αλλά δεν τραυματίστηκε. Καμία από τις διαστημικές υπηρεσίες δεν προβλέπει κάποιο καταστροφικό σενάριο κινηματογραφικού τύπου.

Οπότε, ενώ αρχικά διαβάζαμε ότι ο Tiangong φτάνει στη Γη 31/3 ή 1η Απριλίου, διαβάζουμε τελικά την ανακοίνωση της Κίνας που ισχυρίζεται πως δεν είναι πιθανό μεγάλα συντρίμια να φτάσουν στη Γη.

Η επανείσοδος στην ατμόσφαιρα του σταθμού θα λάβει χώρα οπουδήποτε σε γεωγραφικό πλάτος ανάμεσα στις 43 μοίρες βόρεια και 43 μοίρες νότια, περιοχή που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Για την ιστορία να πούμε πως τον Μάρτιο του 2016 έγινε γνωστό ότι ο σταθμός σταμάτησε να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται στις εντολές του κινεζικού κέντρου ελέγχου, με συνέπεια να είναι πια σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτος.

 Πηγή: Euronews


Σχετικα

Το ελληνικό νησί με τους περισσότερους ξένους τουρίστες για φέτος

Σιγουριά ότι η φωτιά στη Λάρα τέθηκε κακόβουλα

To 21ο Pafos Aphrodite Festival παρουσιάζει τη δημοφιλή όπερα του Giuseppe Verdi Macbeth

Σκύλος σώζει σκύλο

Το ελληνικό… δυνατότερο ηχοσύστημα αυτοκινήτου στον κόσμο [ΒΙΝΤΕΟ]

«Βομβαρδίστε με πυρηνικά τον Άρη»