Ένα λεξικό του σεξ από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η επιστήμη του έρωτα σε πρώτο πλάνο.

 


Article featured image
Article featured image

Τι γινόταν το έτος 1978 όταν ένα νεαρό ζευγάρι επιχειρούσε να κάνει έρωτα για πρώτη φορά; Σχεδόν κανείς δεν θυμάται πια...

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου φέρνει στην Κύπρο το Μάρτιο, μια κωμική θεατρική παράσταση κατά την οποία οι παλιοί θα θυμηθούν και οι νέοι θα μάθουν ότι όλα είναι διαφορετικά από τη δεκαετία του ‘70, αλλά η πρώτη φορά δεν αλλάζει, είτε συμβαίνει στην εποχή του cyber sex ή στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Το «Σεξ Λεξικόν: η επιστήμη του έρωτα» είναι μια κωμική ιστορία με άξονα την πρώτη ερωτική εμπειρία δυο νέων ανθρώπων και με έναν ήπιο πολιτικό σχολιασμό στις άκαμπτες ερωτικές πεποιθήσεις και προκαταλήψεις της παλιάς Ελλάδας, του 20ου αιώνα.

Η Κάτια και ο Τάκης, οι χαρακτήρες της παράστασης, είναι δυο πρόσωπα βγαλμένα από άλλη εποχή και το «Σεξ Λεξικόν» είναι ο οδηγός τους στο ταξίδι της ενηλικίωσης. Πρόκειται για ένα βοήθημα επιστημονικής φύσεως, ένα «παράλογο» εγχειρίδιο που θα τους μπερδέψει και θα δημιουργήσει τη βάση για μία αληθινή και ευαίσθητη κωμωδία.

Συγγραφέας του έργου είναι ο Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος, δημοσιογράφος βραβευμένος με το βραβείο Μπότση ενώ η σκηνοθέτις, Αγγελίτα Τσούγκου, με χιούμορ, τρυφερότητα και φρέσκια ματιά διεισδύει σε έναν ξεχασμένο χρόνο για να θυμίσει στο κοινό λέξεις, έννοιες, σκέψεις, μια ολόκληρη υπέροχη εποχή.

 

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος

Σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου

Επιμέλεια Κίνησης: Ερμίρα Γκόρο

Σκηνικά - Κοστούμια: Σάντρα Σωτηρίου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μερόπη Παπαστεργίου

Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

Ερμηνεύουν οι: Φωτεινή Αθερίδου, Σπύρος Χατζηαγγελάκης



Διοργάνωση: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γραφείο Αποφοίτων

Πότε: Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, στις 20:00 (διόρθωση ώρας)

Πού: θέατρο Παλλάς, Λευκωσία

Εισιτήρια προπωλούνται ηλεκτρονικά: www.ucy.ac.cy/alumni (Εκδηλώσεις)

Πληροφορίες: 22894356 (ώρες γραφείου)

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ