Νέο κύμα σκόνης σε συνδυασμό με ψηλές θερμοκρασίες μάς κάνουν «ντου»

Από πού πάμε για Καναδά είπαμε;

 


Article featured image
Article featured image

Καθόλου ευοίωνες οι καιρικές προγνώσεις για τις επόμενες ημέρες, αφού όπως όλα δείχνουν όχι μόνο δεν θα μας εγκαταλείψει η αποπνιχτική σκόνη, αλλά πρέπει να ετοιμαζόμαστε για να υποδεχτούμε και νέο κύμα σκόνης από την Λιβύη.

Όπως αναφέρει το kitasweather.com, από αύριο Πέμπτη 8 Μαρτίου πυκνή σκόνη και ψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή μας. Και παρότι η σκόνη έχει μειωθεί σημαντικά στα χαμηλότερα στρώματα της τροπόσφαιρας, τα αιωρούμενα σωματίδια παραμένουν κοντά στη επιφάνεια

Από απόψε το βράδυ ωστόσο, νέο κύμα σκόνης αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας από την Λιβύη το βράδυ, με τα ποσοστά σκόνης να αυξάνονται σταδιακά και να φτάνουν και πάλι ψηλά έως πολύ ψηλά. Σταδιακή, αισθητή μείωση της σκόνης αναμένεται την Παρασκευή το πρωί. Την Πέμπτη υπάρχει ενδεχόμενο να πέσουν λίγες σταγόνες λάσπης και πάλι.

Το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, λόγω αστάθειας. Η ατμόσφαιρα θα είναι τελείως καθαρή από σκόνη και η θερμοκρασία πέφτει σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.





Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το kitasweather 

Σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ για να καταστούν σύντομα θαλάσσιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 4-7 βαθμούς Kελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 22 έως 23 στα παράλια και 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις και πολύ θερμός για την εποχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, 15 έως 18 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα. Αύριο Πέμπτη αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος καιρός με πυκνή σκόνη. Κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας, πιθανό να πέσουν λίγες σταγόνες λάσπης. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο και πολύ τοπικά αναμένεται να πλησιάσουμε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Ενισχυμένο δυτικό, πιο δροσερό ρεύμα αέρα αναμένεται σταδιακά να εκτοπίσει τη σκόνη και θερμές αέριες μάζες στα ανατολικά. Πτώση θερμοκρασίας. Το Σάββατο αναμένεται αρχικά κυρίως αίθριος καιρός, αλλά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας.

 

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου 

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Τις αυγινές ώρες αναμένεται να σχηματιστούν τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά στα νότια και δυτικά παράλια μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα δυτικά, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Πέμπτη θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις αλλά και σκόνη, που αργά το απόγευμα αναμένεται να υποχωρήσει.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη και πτώση την Παρασκευή για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα το Σάββατο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ