Το νέο κυπριακό τηλεοπτικό reality show σίγουρα αφορά κάθε σπίτι στην Κύπρο

Ονομάζεται «The Hunter», θα αρχίσει να προβάλλεται τέλος του Απρίλη και καταπιάνεται με το χόμπι-άθλημα που ονομάζεται Κυνήγι.

 


Article featured image
Article featured image

Στόχος της ομάδας παραγωγής δεν είναι τόσο να αφυπνίσει τα άγρια ένστικτα των συμμετεχόντων -πεπειραμένων κυνηγών ή και επίδοξων κυνηγών- αλλά κυρίως να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες αλλά και όλους τους τηλεθεατές, από τη μια γύρω από το ίδιο το κυνήγι ως ενασχόληση και από την άλλη σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης.

Για τον λόγο αυτό, η ομάδα παραγωγής του ΣΙΓΜΑ (κανάλι από το οποίο θα προβάλλεται το παιχνίδι, 5 φορές τη βδομάδα) είναι σε συνεννόηση με τα αρμόδια κρατικά τμήματα αλλά και με ιδιωτικούς φορείς, ακόμα και συλλόγους, ούτως ώστε η οργάνωση να είναι άρτια σε κάθε επίπεδο.

Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, το Τμήμα Περιβάλλοντος αλλά και το Τμήμα Δασών αγκάλιασαν ζεστά την προσπάθεια από την πρώτη κιόλας συνάντηση με το κανάλι του Παρισινού, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα να υπάρξει σωστή ενημέρωση στο θέμα, σε τόσο μαζικά κοινά. Αλήθεια, χρειάζεται να υπενθυμίσουμε για ακόμα μια φορά ότι στην Κύπρο έχουμε τους περισσότερους κυνηγούς ανά το παγκόσμιο, κατά αναλογία πληθυσμού!


Στο σύνολό τους, οι Κύπριοι κυνηγοί, σύμφωνα με στοιχεία που πήρε η CITY από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, είναι 78 χιλιάδες -εκ των οποίων και 150 γυναίκες που έχουν άδεια.


 

Διάβασε επίσης: Ο Φίλιππος, ο Νικόλας και άλλοι 4 Κύπριοι μάς λένε γιατί πάνε κυνήγι

 

 


Σε ότι αφορά στα διαδικαστικά του παιχνιδιού, από τα λίγα που καταφέραμε να «αλιεύσουμε» από την ομάδα παραγωγής, εκτιμούμε πως το «The Hunter» -που όπως αναφέραμε ήδη είναι μια αμιγώς κυπριακή παραγωγή- θα καθηλώσει σίγουρα το κυπριακό κοινό.

Οι δύο ομάδες των 10 συμμετεχόντων (οι Πορτοκαλί και οι Πράσινοι) θα κληθούν να λάβουν μέρος σε διάφορες δοκιμασίες, είτε σε πραγματικές συνθήκες, είτε σε εξομοιωτή (simulator), ή ακόμα και σε θεωρητικό επίπεδο. Μεταξύ αυτών είναι βολή από μακρινή απόσταση σε κινούμενο στόχο (σε ένα από τα σκοπευτήριά μας), κυνήγι λαγού σε εξομοιωτή, διαβίωση σε τραχύ έδαφος μέσα σε αντίσκηνο, κουίζ ερωτήσεων που αφορούν τα πουλιά της Κύπρου (σε συνεργασία με το Birdlife Cyprus), ενώ σε ανύποπτο χρόνο θα συμμετάσχουν και οι σύζυγοι των παιχτών στο παιχνίδι μέσω ενός ανατρεπτικού-χιουμοριστικού concept που επινόησε η παραγωγή (ειδικά για το τελευταίο, δεν βλέπουμε την ώρα!).

Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός πως μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και από εταιρίες που θέλουν να διαφημιστούν στο «The Hunter», κυρίως στο κομμάτι των επάθλων: από εταιρίες όπλων, κυνηγετικού εξοπλισμού και εταιρίες αλλαντικών, μέχρι εταιρίες εισαγωγής κάρβουνων, εταιρίες αυτοκινήτων, ακόμα και μεγάλοι παιχνιδότοποι.


Να αναφέρουμε πως ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει ένα συλλεκτικό κυνηγετικό όπλο μεγάλης αξίας, ένα αγροτικό αυτοκίνητο (διπλοκάμπινο), καθώς επίσης και δεκαήμερες διακοπές σε έναν κυνηγετικό προορισμό στο εξωτερικό με όλα τα έξοδα πληρωμένα.


Το μόνο σίγουρο είναι πως το «The Hunter» έρχεται στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ για να μας καθηλώσει. Σε σχέση με το ίδιο το κυνήγι, τώρα, το οποίο πέραν από παράδοση είναι σαφέστατα και ένα θέμα για πολλά case studies στην Κύπρο, είτε που θα απομυθοποιηθεί στα μάτια του κοινού είτε από την άλλη θα αποκτήσει μεγαλύτερο κύρος και βαρύτητα ως χόμπι. Όλα, πάντως, εξαρτώνται από τους ίδιους τους (20) Hunters!

Καλή Πρωταπριλιά να έχουμε… και ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ