Εσύ θα συμμετάσχεις στο 24ωρο μποϊκοτάζ στα Facebook, Messenger, WhatsApp και Instagram;

Οι χρήστες του Facebook καλούνται να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για μια ημέρα -μια συμβολική ενέργεια στην οποία μπορεί να συμμετέχει ο καθένας.

 


Article featured image
Article featured image

Η εκστρατεία Faceblock -ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο σκάνδαλο Cambridge Analytica- έχει προγραμματιστεί να συμπέσει με την εμφάνιση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ενώπιον του αμερικανικού κογκρέσου την Τετάρτη (11 Απριλίου), όπου ο επικεφαλής του Facebook θα καταθέσει για θέματα ιδιωτικού απορρήτου.

Η διεθνής ομάδα πίσω από την καμπάνια Faceblock ζητά από τους χρήστες να συμμετάσχουν στην 24ωρη διαμαρτυρία μέσω διαδικτύου με το να μην χρησιμοποιήσουν τις πλατφόρμες και τις εφαρμογές του Facebook, συμπεριλαμβανομένων των Messenger, WhatsApp και Instagram.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κινήματος #Faceblock, Laura Ullman, η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για τους 87 εκατομμύρια λογαριασμούς που αποτέλεσαν προϊόν εκμετάλλευσης από την εταιρία Cambridge Analytica.

«Θέλαμε να οργανώσουμε κάποια άμεση δράση όπου πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να δηλώσουν ότι αγαπούν το Facebook αλλά θέλουν να το δουν βελτιωμένο. Η μη χρήση της πλατφόρμας για μια μέρα, είναι μια συμβολική κίνηση που είναι εύκολο να γίνει, αλλά θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα», είπε.

«Είναι ευθύνη του Facebook να διαχειρίζεται την πλατφόρμα του, αλλά είναι επίσης ευθύνη των κυβερνήσεων να διασφαλίσουν το πώς οι εταιρείες θα προστατεύουν τα δεδομένα και να ρυθμίζουν τα μονοπώλια», πρόσθεσε.   Ορισμένοι χρήστες δήλωσαν ότι σκέφτονται να διαγράψουν εντελώς τον λογαριασμό τους στο Facebook, αλλά η Ullman είπε ότι αυτό δεν ήταν εφικτό για όλους και ότι πολλοί εξακολουθούσαν να θέλουν να συνεχίσουν τη χρήση του Facebook και των άλλων πλατφορμών του.

«Δεν έχει ο καθένας το προνόμιο να το κάνει. Το Facebook δημιούργησε ένα μονοπώλιο και σε ορισμένες χώρες είναι το μόνο σημείο εισόδου στο διαδίκτυο. Είναι συχνά η μόνη πηγή ειδήσεων σε ορισμένα μέρη», ανέφερε.   Οι άνθρωποι μπορούν να συμμετάσχουν στο #faceblock  στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα στον Ζούκερμπεργκ και στις κυβερνήσεις τους, δήλωσε η Ullman.

Όσοι θέλουν να ενημερωθούν για το Operation Faceblock, μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση www.facebookblackout.org και το event στο Facebook.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ