5 σημαντικά tips για να προστατεύσετε την περιουσία σας σε πολυσύχναστους χώρους

Κατευθείαν από την Αστυνομία Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Με αφορμή διάφορα κρούσματα κλοπών προσωπικών αντικειμένων –κυρίως τσάντες και πορτοφόλια- που παρουσιάστηκαν σε μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός, η Αστυνομία Κύπρου εξέδωσε ένα χρήσιμο εγχειρίδιο με συμβουλές για να προστατεύσουμε την περιουσία μας από επιτηδείους.

Όπως διευκρινίζει η Αστυνομία, οι επίδοξοι κλέφτες προσεγγίζουν τα υποψήφια θύματά τους μέσω μηχανοκινήτων οχημάτων ή τα ακολουθούν περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να δράσουν.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βρεθούμε σε πολυσύχναστα μέρη και να ακολουθούμε τις πιο κάτω συμβουλές, αν δεν θέλουμε να βρεθούμε εκτεθειμένοι.1. Όταν περπατάτε σε πολυσύχναστους δρόμους ή/και δημόσιους χώρους, έχετε τα λεφτά, τις πιστωτικές σας κάρτες και τα κινητά σας τηλέφωνα στις μπροστινές τσέπες των ενδυμάτων σας. Συστήνεται επίσης στους άντρες όπως έχουν τα πορτοφόλια τους στις μπροστινές τσέπες των παντελονιών τους.

2. Οι γυναίκες όταν μεταφέρετε τσάντες να τοποθετούν όλα τα χρήματα, πιστωτικές κάρτες, διαβατήρια κ.ά. μέσα σε αυτές, εκτός εάν είναι απολύτως αναγκαίο. Η γυναικεία τσάντα είναι στόχος για τους επιτήδειους.

3. Η τσάντα είναι προτιμότερο να είναι τοποθετημένη με τρόπο που να υπάρχει συνεχής οπτική επαφή με αυτήν, για παράδειγμα χιαστί, ώστε να καθίσταται δύσκολο κάποιος να την τραβήξει ή να την ανοίξει.

4. Σε περιπτώσεις όπου επισκέπτεστε εμπορικά κέντρα και καταστήματα να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά την είσοδό σας στα δοκιμαστήρια και να μην αφήνετε σε καμία περίπτωση εκτεθειμένα τα προσωπικά σας αντικείμενα.

5. Σε σκοτεινά και απόμερα σημεία να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, γιατί δημιουργούνται οι συνθήκες για να πέσει εύκολα κάποιος θύμα κλοπής και είναι προτιμότερο να τα αποφεύγετε, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες.Γενικά προτρέπονται όλοι οι πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να συνεργάζονται στενά με την Αστυνομία. Σε περίπτωση όπου περιέλθει στην αντίληψή σας οτιδήποτε το ύποπτο, να προβαίνετε αμέσως σε καταγγελία, ενημερώνοντας τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνείτε άμεσα με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον αριθμό 1460.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ