Αυτό το βίντεο θα σου φτιάξει σίγουρα τη μέρα και θα σε κάνει να χαμογελάσεις

Άκουσέ το μέχρι το τέλος.

 


Article featured image
Article featured image

Εσύ μπορείς να διαλέξεις τα καλύτερα τραγούδια των τελευταίων 100 χρόνων, από την ελληνική μουσική; Μάλλον θα χανόσουν στο πεντάγραμμο.

Ο Νικόλας Ραπτάκης παρόλα αυτά, μαζί με την παρέα του δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο μουσικό βίντεο, μέσα από το οποίο κάνουν μια όμορφη αναδρομή στην ελληνική μουσική των τελευταίων 100 ετών, επιλέγοντας κομμάτια τα οποία σημάδεψαν την κάθε δεκαετία, το κάθε ένα από το δικό του μετερίζι.Στο σημείωμά του ο Νικόλας Ραπτάκης γράφει:

«Δεν μου ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα από κανένα τραγούδι. Τα δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς / καλλιτέχνες και στις δισκογραφικές εταιρίες . Το βίντεο δημιουργήθηκε από την αγάπη μας για την ελληνική μουσική χωρίς  να υπάρχει σκοπός για εκμετάλλευση δικαιωμάτων και οικονομικό όφελος. Επέλεξα τα τραγούδια σύμφωνα κυρίως με το δικό μου γούστο αλλά συγχρόνως προσπάθησα να αποτυπώσω τη μουσική αίσθηση της κάθε δεκαετίας, μέσα από τη δίκη μου ματιά, γιατί εννοείται πως η ιστορία της ελληνικής μουσικής είναι τεράστια και είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθεί ολόκληρη σε ένα τόσο μικρό χρονικά βίντεο .

Όλο αυτό το στήσαμε πρώτα απ' όλα για fun και για να περάσουμε καλά. Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε ιστορική καταγραφή αλλά να φτιάξουμε ένα βίντεο με το οποίο να μπορεί κάποιος να χαμογελάσει, να θυμηθεί και να σιγοτραγουδήσει μαζί μας αγαπημένα τραγούδια από παρά πολλά και διαφορετικά είδη της ελληνικής μουσικής».

  

Iδέα, επιλογή τραγουδιών, vocal arrangement: Νικόλας Ραπτάκης

Τραγουδούν μαζί: Ελένη Ποζατζίδου, Νατάσα Μενδρινού, Μιχάλης Ζέης

Bitman Video: Μιχάλης Γκούμας

Μουσική παραγωγή, ηχογράφηση, μίξη, mastering: MLI productions & Μάριος Λαζ Ιωαννίδης στο MusicRoom Studio


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ