Διαβάστε αναλυτικά ποιες περιοχές επηρεάζονται από την κακοκαιρία το 3ήμερο του Πάσχα

Δεδομένο πλέον θεωρείται ότι ο καιρός δεν θα μας κάνει τη χάρη το εορταστικό τριήμερο του Πάσχα.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει το δελτίο του kitasweather, σχετικά υψηλές πιέσεις επηρεάζουν την περιοχή μας. Από σήμερα Πέμπτη, μέχρι και το Σάββατο αναμένεται αυξημένη ηλιοφάνεια στις πλείστες περιοχές, ενώ στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες.

Σε αυτό το διάστημα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από περίπου 3 έως 7 βαθμούς πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή, ενώ οι ελάχιστες θερμοκρασίες από 1 έως 4 βαθμούς πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή.

Την Κυριακή, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και χαμηλότερες πιέσεις στην επιφάνεια, αναμένεται να αρχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα άστατο καιρό με βροχές/καταιγίδες, αλλά και πτώση θερμοκρασίας, σταδιακά από το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα μέχρι την Τρίτη, με κορύφωση τη Δευτέρα του Πάσχα. Οι καταιγίδες τοπικά ενδέχεται να είναι έντονες με πιθανό χαλάζι.

Οι βροχές, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται να αρχίζουν από το βράδυ του Σαββάτου στο δυτικό 1/3 του νησιού ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα, αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες.

Από την Τετάρτη και όλο το υπόλοιπο της εβδομάδας, αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός και σταδιακή, αισθητή άνοδος θερμοκρασίας.

  

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το kitasweather.com:

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται ηλιόλουστος καιρός στις πλείστες περιοχές, ενώ στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από περίπου 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή αναμένεται ηλιόλουστος καιρός στις πλείστες περιοχές, ενώ στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με σήμερα.  Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Παρασκευή.

Το βράδυ του Σαββάτου, αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό 1/3 του νησιού πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές αργά το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός αναμένεται κυρίως αίθριος.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να παρατηρούνται λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νησιού. Νεφώσεις, όμως, που θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στην περιοχή του Τροόδους, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες αναμένεται να έχουν βόρεια-βορειοανατολική κίνηση και ενδέχεται να επηρεάσουν και άλλες περιοχές, κυρίως στο βόρειο 1/3 του νησιού, αργότερα το απόγευμα. Πτώση θερμοκρασίας.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να παρατηρούνται λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα του νησιού. Σύντομα, όμως, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, αναμένεται να δώσουν αρκετές βροχές/καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες αναμένεται να έχουν ανατολική-νοτιοανατολική κίνηση και ενδέχεται να επηρεάσουν μεγάλο μέρος των ανατολικών 2/3 του νησιού, αργότερα το απόγευμα. Μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και σε άλλες περιοχές. Μικρή περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας. Την Τρίτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανόν να δώσουν ακόμα λίγες τοπικές βροχές ή καταιγίδα τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος.Τι λέει η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου: 

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά από το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ σε κάποιες περιοχές θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ