Αυτή η είδηση είναι (ίσως) ό,τι καλύτερο θα διαβάσεις σήμερα στο διαδίκτυο

Επιτέλους και μερικά καλά νέα!

 


Article featured image
Article featured image

Οι επιστημονικές έρευνες που αφορούν τις διατροφικές μας συνήθειες και το τι πρέπει να αποφεύγουμε εάν δεν θέλουμε να καταλήξουμε μ’ ένα σωρό προβλήματα υγείας, είναι κάπως απογοητευτικές αφού είναι γεμάτες απαγορευτικά και περιορισμούς,

Ωστόσο, μία νέα επιστημονική –το τονίζουμε αυτό- έρευνα απέδειξε ότι οι τηγανιτές πατάτες σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύονται πολύ πιο θρεπτικές από τη σαλάτα.

Και αυτό που μόλις διάβασες είναι επιβεβαιωμένο από γιατρούς.

Τα πολύ καλά νέα έρχονται από το Ισραήλ. και το Ινστιτούτο Γουέισμαν. Εκεί λοιπόν, κάτι καλοί κύριοι με λευκές ρόμπες, έκαναν τα πειράματά τους υπό τις οδηγίες του καθηγητή Έραν Σίγκαλ. Και τι ανακάλυψαν; Ότι κάποιοι οργανισμοί αντιδρούν καλύτερα στις τηγανιτές πατάτες, απ' ό,τι στα λαχανικά και τις μπανάνες!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι γεγονός. Τα αποτελέσματα επιτρέπουν στο Ινστιτούτο να μιλάει με βεβαιότητα. Στο πείραμα έλαβαν μέρος 800 άνθρωποι που κατανάλωσαν τα ίδια γεύματα και κατέγραψαν ύστερα τη φυσική τους δραστηριότητα, την αντίδρασή τους στον ύπνο αλλά και τη δραστηριότητά τους στην τουαλέτα.

Κάποιοι οργανισμοί λοιπόν δεν ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου τους με τις πατάτες. Ούτε τα επίπεδα γλυκόζης. Κάποιοι οργανισμοί απλώς δέχονται μια χαρά τις πατάτες χωρίς να επηρεάζονται. Και όχι, δεν μιλάμε για 1 στους 100.

«Οι μεγάλες διαφορές που βρήκαμε στις τιμές του σακχάρου στο αίμα, από άνθρωπο σε άνθρωπο, μετά την κατανάλωση του ίδιου γεύματος, μας κάνει αισιόδοξους. Σκεφτόμαστε πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους να είναι υγιείς και να αποφύγουν ασθένειες όπως ο διαβήτης», αναφέρει ο  Έραν Σίγκαλ.

Υγιεινή διατροφή με τηγανητές πατάτες; Μοιάζει σχεδόν σαν ψέμα. Όμως μπορεί να είναι μια μεγάλη αλήθεια, φτάνει να είσαι ο κατάλληλος οργανισμός. Ψαξ' το, ποτέ δεν ξέρεις!

 

Πηγή: Provocateur.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ