Πώς διαμορφώνεται ο καιρός από το απόγευμα του Μ. Σαββάτου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα

Πότε και πού κορυφώνεται η κακοκαιρία.  

 


Article featured image
Article featured image

Οι σχετικά υψηλές πιέσεις και θερμές για την εποχή αέριες μάζες που επηρεάζουν την περιοχή μας το τελευταίο διάστημα, αναμένεται να μας εγκαταλείψουν τις μέρες του Πάσχα για να επιστρέψουν ξανά στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας σύμφωνα με το δελτίο του kitasweather.com.   

Η αλλαγή αυτή οφείλεται στο αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα που μας πλησιάζει από τα δυτικά-βορειοδυτικά και αναμένεται να στρογγυλοκαθίσει στην περιοχή μας, όπου σε συνδυασμό με χαμηλές πιέσεις στη επιφάνεια, αναμένεται να φέρουν άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι τοπικές και αναμένεται να αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους τις αυγινές ώρες της Κυριακής και να συνεχίσουν κατά διαστήματα σε τοπικό επίπεδο μέχρι -τουλάχιστον- την Τρίτη. Ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται τη Δευτέρα, όπου αναμένεται να επηρεαστεί το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Τοπικά οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να έχουν διάρκεια, ένταση και πιθανό χαλάζι. Μαζί με τις βροχές έρχεται και αισθητή πτώση θερμοκρασίας, όπου στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά η πτώση στις μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα θα είναι της τάξεως περίπου των 10 βαθμών, σε σχέση με αύριο Σάββατο. Οι θερμοκρασίες στις παράλιες περιοχές αλλά και οι ελάχιστες θερμοκρασίες γενικά, θα σημειώσουν πτώση 5-6 βαθμούς περίπου.

Όσοι θα περάσουν τις μέρες του Πάσχα σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές, να είναι προετοιμασμένοι για αρκετό κρύο από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και την Τετάρτη. Στις υπόλοιπες περιοχές, ψύχρα θα επικρατεί μόνο κατά τις βραδινές ώρες και κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 11 έως 14 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο αναμένεται ηλιόλουστος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από περίπου 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 27 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Σταδιακά, όμως, θα αρχίσουν να παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά-βορειοδυτικά παράλια αλλά και στην περιοχή Ριζοκαρπάσου και πιθανό να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός παραμένει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 10 έως 14 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να παρατηρούνται λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νησιού και στην περιοχή του Ριζοκαρπάσου. Νεφώσεις, όμως, που θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στην περιοχή του Τροόδους, αναμένεται να δώσουν τοπικές καταιγίδες. Οι καταιγίδες αναμένεται να έχουν βόρεια κίνηση και ενδέχεται να επηρεάσουν κυρίως τον κόλπο της Μόρφου. Μεμονωμένες καταιγίδες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στο βόρειο 1/3 του νησιού, αργότερα το απόγευμα.

Οι καταιγίδες ενδέχεται να είναι έντονες με χαλάζι. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση και θα κυμαίνεται από περίπου 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ της Κυριακής ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως σε παράλιες περιοχές, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 9 έως 12 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να παρατηρούνται λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα του νησιού. Σύντομα, όμως, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, αναμένεται να δώσουν αρκετές βροχές/καταιγίδες.

Οι βροχές/καταιγίδες αναμένεται να επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών 2/3 του νησιού, αργότερα το απόγευμα. Μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και σε άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται κοντά στην κανονική για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ