Φωτογράφος εγκλωβίζει στο φακό είδη που σύντομα μπορεί να εξαφανιστούν από τη Γη

Το αποτέλεσμα, εκπληκτικό.

 


Ο Βρετανός φωτογράφος Tim Flach, πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια αιχμαλωτίζοντας με το φακό του διάφορα είδη του ζωικού βασιλείου, τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση.   

Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του αποτυπώνεται στο πρότζεκτ με τίτλο «Endangered» που στόχο έχει να προσφέρει μια τρυφερή και σπάνια οπτική στις ζωές εκείνων τον ζώων που απειλούνται περισσότερο με εξαφάνιση τα επόμενα χρόνια.   

Στις φωτογραφίες του απεικονίζονται γνωστά είδη ζώων, όπως πολικές αρκούδες και λεοπαρδάλεις του χιονιού, κι άλλα λιγότερα «διάσημα» καθώς ο ίδιος θέλησε να αποτυπώσει όλο το φάσμα της βιοποικιλότητας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε ζώο ξεχωριστά προκειμένου να επιβιώσει.     

Η καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος, το κυνήγι, η λαθροθηρία και η παράνομη πώληση στην μαύρη αγορά είχαν ως αποτέλεσμα την αισθητή μείωση στον πληθυσμό αυτών των ζώων, που μέσα στα επόμενα χρόνια υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να εξαφανιστούν από τη Γη.   

Ο Tim Flach εξηγεί πως στόχος του είναι να αποκαλύψει τις σχέσεις που συνδέουν τους ανθρώπους με τα άγρια ζώα που συγκατοικούν μαζί στον πλανήτη. 


LIFO

Σχετικα

Σε πρόωρες εθνικές εκλογές η Ελλάδα τον Ιούνιο

Χωρίς γυναικεία εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή η Κύπρος

Αυτοί είναι oι υποψήφιοι που (φαίνεται) να πηγαίνουν Ευρώπη

15 Κύπριοι μάς λένε κατά πόσο ψήφισαν ή προτίμησαν να κάνουν κάτι άλλο

Τι δείχνουν τα exit polls του ΣΙΓΜΑ

Μέχρι τις 17:00 ψήφισε το 43% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων