Η επιστολή των παιδιών του Μάριου Τόκα για τις συναυλίες εις μνήμην του

Γιατί αντιδρούν και για ποιο λόγο προχωρούν νομικά.

 


Article featured image
Article featured image

Με μία επιστολή τους στα Μέσα, το Σάββατο 25 Μαΐου, τα τρία παιδιά του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα, ξεκαθαρίζουν πως εφεξής δεν πρόκειται να ανεχτούν ξανά οιανδήποτε εκμετάλλευση του ονόματος τους πατέρας τους, ούτως ώστε κάποιοι να κερδοσκοπούν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η επιστολή, 10 χρόνια μετά το θάνατο του Μάριου Τόκα και ακόμη κάποιοι διοργανώνουν εκδηλώσεις και συναυλίες εις μνήμην Μάριου Τόκα, χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις από τους νόμιμους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων της δουλειάς του.

Όπως ξεκαθαρίζουν, μέσα από την επιστολή, παρότι όλα αυτά τα χρόνια κράτησαν χαμηλό προφίλ δεν πρόκειται να ανεχτούν άλλο την εκμετάλλευση που υφίσταται το έργο του πατέρα τους και πλέον θα προχωρήσουν νομικά.

 

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή:

Πριν από μόλις ένα μήνα συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο του πατέρα μας Μάριου Τόκα, ο οποίος έφυγε αφήνοντας στα χέρια μας ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό έργο. Η ορθή και συνεπής με τις αρχές και τις αξίες του πατέρα μας διαχείριση του έργου αυτού, αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί για εμάς έναν καθημερινό αγώνα. Επιλέξαμε να πορευτούμε στα χνάρια του, να φτιάχνουμε, με διακριτικότητα και χωρίς περιττές τυμπανοκρουσίες, «όμορφα» πράγματα για να τιμήσουμε τη μνήμη του. Δυστυχώς, ορισμένοι εξακολουθούν να θεωρούν την απώλεια του πατέρα μας ως ευκαιρία για προσωπική προβολή και για απόληψη κέρδους, διοργανώνοντας, ήδη αμέσως μετά το θάνατό του και με αξιοσημείωτη συχνότητα, παρανόμως, χωρίς καμία ενημέρωση μας και χωρίς την απαραίτητη συναίνεσή μας, αμφίβολης καλλιτεχνικής αξίας και ποιοτικής στάθμης «εκδηλώσεις μνήμης», σε συνεργασία με θεσμικούς και πολιτειακούς φορείς, στις οποίες δεν ήμασταν καν καλεσμένοι. Σεβόμενοι την μνήμη του πατέρα μας και πιστοί στον δρόμο που βάδισε και ο ίδιος καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του, προσπαθήσαμε, πάντα, να χειριστούμε το ζήτημα αυτό χωρίς να αναλωθούμε σε χαμηλού επιπέδου δημόσιες αντιπαραθέσεις. Δηλώνουμε, όμως, ότι δεν θα ανεχθούμε την περαιτέρω προσβολή του ηθικού μας δικαιώματος αλλά και των πνευματικών μας δικαιωμάτων από οιονδήποτε.

Το λόγο στο εξής θα έχει η Κυπριακή Δικαιοσύνη.

Τα παιδιά του Μάριου Τόκα, Άγγελος Τόκας - διπλ. Χημικός Μηχ. ΕΜΠ Κων/νος Τόκας - διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχ. ΕΜΠ, υπ. διδάκτωρ ΕΜΠ, Χαρά Τόκα – Δικηγόρος Αθηνών


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ