Ένα φεστιβάλ αποκλειστικά για τα παιδιά στον Πρωταρά

Ο Δήμος Παραλιμνίου και η Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού Επαρχίας Αμμοχώστου διοργανώνουν και μας προσκαλούν στο 29ο Διαπολιτισμικό/Διαδραστικό Φεστιβάλ Παιδιού Επαρχίας Αμμοχώστου.

 


Article featured image
Article featured image

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου, μεταξύ 6μ.μ. και 8:30μ.μ., στην Πλατεία Λεύκολλα, στον Πρωταρά.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν διάφορα παιχνίδια και να συμμετάσχουν σε αθλοπαιδιές, κατασκευές, αγγειοπλαστική, ζωγραφική και face painting. Επίσης, θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συμμετοχή παιδιών από διάφορα χορευτικά συγκροτήματα.

Το Διαπολιτισμικό/Διαδραστικό Φεστιβάλ Παιδιού Επαρχίας Αμμοχώστου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ένταξης από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών», το οποίο υλοποιούν οι Δήμοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας, Σωτήρας καθώς και η Enoros Consulting Ltd και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχει παιδικό ρώσικο μπαλέτο και χορευτικό συγκρότημα με γεωργιανούς χορούς. Επίσης, στο πολυπολιτισμικό φεστιβάλ θα υπάρχει περίπτερο όπου παιδιά από την Κύπρο καθώς και από την Συρία και τις Φιλιππίνες θα δημιουργούν σημαίες για τα δικαιώματα των παιδιών, όπου μέσα από τα αθώα μάτια τους θα καλλιεργηθούν παγκόσμιες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η αποδοχή, η κατανόηση και η ένωση των λαών.

Είσοδος ελεύθερη.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ