Αυτή είναι ίσως η πιο βρωμερή έκθεση τέχνης που έγινε ποτέ

Κυριολεκτικά βρωμάει.

 


Article featured image
Article featured image

Κατά καιρούς ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά και περίεργα στο χώρο της τέχνης. Ένας χώρος που για πολλούς δεν πρέπει να έχει περιορισμούς, ενώ αντίθετα πρέπει να σπάει τα στερεότυπα και το συντηρητισμό της κοινωνίας.

Ωστόσο, κάποιες φορές η καλπάζουσα φαντασία ορισμένων καλλιτεχνών και η ανάγκη τους να ξεχωρίσουν από τη μάζα και να συζητηθούν τους οδηγεί σε καλλιτεχνικά μονοπάτια αμφιβόλου ποιότητας.

Όπως η έκθεση που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας της ομάδας Gelatin με τίτλο «Gelatin: Vorm-Fellows-Attitude» στο Μουσείο Boijmans van Beuningen και για την οποία μάλιστα γίνεται ειδική μνεία στους New York Times, χωρίς όμως να έχουμε αντιληφθεί ακόμη το λόγο.

Η -γνωστή για τις σοκαριστικές πολλές φορές εκθέσεις της- Gelatin αποτελείται από 4 καλλιτέχνες (Wolfgang Gantner, Ali Janka, Florian Reither και Tobias Urban) οι οποίοι μέχρι τις 12 Αυγούστου καλούν το κοινό να ξεπεράσει τα ταμπού του και να περιηγηθεί ανάμεσα σε γιγάντια... κόπρανα φορώντας «γυμνά κοστούμια» με όλα τα σχήματα και τα μεγέθη των αρσενικών και γυναικείων γεννητικών οργάνων.

 



 

Τα 4 ιδιαίτερα γλυπτά διαφόρων σχημάτων που «ξεκουράζονται» πάνω σε περσικά χαλιά έχουν τη μοναδική ικανότητα να κάνουν τους λάτρεις και μη της τέχνης να συμφωνήσουν για πρώτη φορά σε ένα πράγμα: ότι αυτή η έκθεση είναι σκ@#$τά.

Μέχρι στιγμής οι επισκέπτες της έκθεσης δείχνουν να το διασκεδάζουν, αντίθετα με το κοινό των social media το οποιό εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά του στη σελίδα facebook του Μουσείου, ενώ και οι Ολλανδοί κριτικοί Τέχνης από την πλευρά τους έχουν υποδεχτεί την έκθεση με θετικά σχόλια.



Με πληροφορίες από reader.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ