Βροχές και καταιγίδες το απόγευμα [δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται]

Στο 400% η βροχόπτωση του μήνα.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως διαβάζουμε στο δελτίο του kitasweather.com, μετά και τις βροχές των τελευταίων ημερών η βροχόπτωση του μήνα, μέχρι χθες Δευτέρα στις 8 το πρωί, έφτασε το 375% της κανονικής, ενώ μετά και τις χθεσινές βροχές και καταιγίδες που σημειώθηκαν τις απογευματινές ώρες, η βροχόπτωση ξεπέρασε ελαφρώς το 400% της κανονικής για την εποχή.

Καταιγίδες ωστόσο, θα έχουμε και σήμερα Τρίτη, σε ορισμένα σημεία του νησιού.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση από το kitasweather.com

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού (Ριζοκάρπασο). Σύντομα, όμως, τοπικές νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, αλλά και ανατολικότερα σε περιοχές του εσωτερικού και στο βόρειο μισό των επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου και αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Οι καταιγίδες σε εσωτερικά και ανατολικά τμήματα του νησιού ενδέχεται να είναι ισχυρές με χαλάζι και ισχυρούς ανέμους και πιθανό να δημιουργηθούν μεμονωμένα προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο ή και μεμονωμένες πλημμύρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 4-6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 28-30 στα παράλια και 19 στη Χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 20-22 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα. Από την Τετάρτη μέχρι και το τέλος της εβδομάδας οι πιθανότητες για βροχές/καταιγίδες μειώνονται σημαντικά αλλά δεν αποκλείεται κάποιες μέρες να παρατηρούνται μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες στο ανατολικό μισό του νησιού. Την ίδια ώρα η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή άνοδο. Το ενισχυμένο δυτικό ρεύμα αέρα συνεχίζει μέχρι το Σαββατοκύριακο. Στην κεντρική εικόνα βλέπετε τις περιοχές που παρουσιάζουν 30% πιθανότητα βροχής και άνω, ενώ στην πιο κάτω εικόνα βλέπετε τη πρόγνωση για την πόλη της Λάρνακας.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Ασταθής αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευµα τοπικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και τα ανατολικά. Σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα παράλια µέχρι ταραγµένη. Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη εκτός από τα ανατολικά παράλια που θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αυξηµένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, στα ορεινά, στο εσωτερικό και τοπικά στα νότια και ανατολικά.

Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 3 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα τοπικά στα προσήνεµα παράλια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα παράλια και στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά µετά το µεσηµέρι θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που την Πέµπτη και το Σάββατο ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο την Πέµπτη και την Παρασκευή, για να παραµείνει στα ίδια επίπεδα το Σάββατο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ