Η ανακοίνωση – έκκληση της Αστυνομίας Κύπρου

«Είναι ζήτημα κουλτούρας και συμπεριφοράς την οποία οφείλουμε και να την αποκτήσουμε και να την εμπεδώσουμε στο μυαλό μας».

 


Article featured image
Article featured image

Λίγη ώρα μετά το νέο τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας με θύματα δύο 11χρονα κορίτσια, η Αστυνομία Κύπρου προβαίνει σε μία νέα ανακοίνωση – έκκληση στους Κύπριους οδηγούς για άμεση αλλαγή οδικής συμπεριφοράς ούτως ώστε να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στους δρόμους από απλή ασυνειδησία.

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: 

Η Αστυνομία αισθάνεται βαθύτατη θλίψη για το τραγικό γεγονός του θανάτου των δύο κοριτσιών και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους τους. Τέτοια συμβάντα συγκλονίζουν τον καθένα μας. Δύο αθώες ψυχές δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή τους. Έφυγαν τόσο άδικα και βυθίζουν στο πένθος τις οικογένειές τους, προκαλώντας ένα ανείπωτο ανθρώπινο δράμα.

 

Η Αστυνομία νιώθει έντονα την ανάγκη να απευθυνθεί ξανά σε όλους:

- Είναι αδήριτη η ανάγκη να σκεφτούμε ο καθένας μας πώς μπορούμε να συμβάλουμε στη μείωση των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

- Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες αυξημένα και εντατικά μέτρα και η πολιτεία εξετάζει πιο αυστηρές ποινές για τροχαίες παραβάσεις και σειρά άλλων μέτρων. Όλα αυτά βοηθούν γιατί είναι αποτρεπτικά μέτρα.

- Ο κύριος παράγοντας όμως, ήταν και παραμένει ο ανθρώπινος παράγοντας. Αφορά την προσωπική ευθύνη του καθενός, να αλλάξει οδηγική συμπεριφορά. Να οδηγά υπεύθυνα, αμυντικά, τηρώντας συνειδητά τους κανόνες που είναι σε όλους πολύ καλά γνωστοί.

- Είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης, αυτοσεβασμού και σεβασμού απέναντι στους άλλους, των παιδιών μας, των φίλων μας, των συμπολιτών μας.

- Είναι ζήτημα κουλτούρας και συμπεριφοράς την οποία οφείλουμε και να την αποκτήσουμε και να την εμπεδώσουμε στο μυαλό μας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ