Το Φεστιβάλ Μουσικές του Κόσμου... παίρνει και πάλι τα βουνά

Το Rialto Residency ανηφορίζει φέτος στην όμορφη Λόφου.


Article featured image
Article featured image

Μετά από μια πολύχρονη συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών, μετακομίζει φέτος στην όμορφη Λόφου. Το Πρόγραμμα Φιλοξενίας υλοποιείται και φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μουσικές του Κόσμου του Θεάτρου Ριάλτο από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου. Στόχος του η ανάπτυξη διαλόγου και δεξιοτήτων ανάμεσα σε επαγγελματίες μουσικούς, αλλά και η διαρκής εκπαίδευση και εξέλιξη της Κυπριακής μουσικής κοινότητας. Υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Χολέβα, οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν σε τεχνικά, στυλιστικά στοιχεία και συνθετικές φόρμες των παραδόσεων της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι καλλιτέχνες του Residency θα παρουσιάσουν αυτοσχεδιασμούς την Παρασκευή 20 Ιουλίου στην όμορφη και δροσερή ατμόσφαιρα Πλατεία της Λόφου, ενώ το Σάββατο 21 Ιουλίου στην αυλή του κοινοτικού ξενώνα, θα παρουσιάσουν σε μια ανοικτή συναυλία ρυθμούς και μελωδίες της Ανατολικής Μεσογείου.

O Ελλαδίτης μουσικός Μιχάλης Χολέβας, που για 3η συνεχόμενη χρονιά έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Rialto Residency, σπούδασε Βυζαντινή Μουσική, Τζαζ και Μουσικές Παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου. Σε ηλικία 30 ετών μετακόμισε στην Ολλανδία για να παρακολουθήσει Μεταπτυχιακό στην Τουρκική μουσική στην Παγκόσμια Μουσική Ακαδημία του Ρότερνταμ, όπου και εργάζεται τώρα ως Επικεφαλής των Μελετών. Αυτή τη στιγμή διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Τεχνών Codarts, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.Με τη συνεργασία και στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Λόφου.

Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Ιουλίου @ Λόφου, ώρα 21:00

Είσοδος Ελεύθερη, Πληροφορίες: 77 77 77 45

www.cyprusrialtoworldmusic.com, www.rialto.com.cy

Διοργάνωση: Θέατρο Ριάλτο,  Eventpro, Κοινοτικό Συμβούλιο Λόφου

Στηρίζουν: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού - Δήμος Λεμεσού

Μέλος: EFWMF -  EFFE Label

Mέγας Χορηγός: ΟΠΑΠ

Χορηγοί: InPrima, Zedem, ΕΤΑΛ, TsikiTsak

Χορηγοί Επικοινωνίας: KANAΛΙ 6, ΡΙΚ, Vestnik Kipra

Χορηγός Αερομεταφορών: Cobalt


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ