Σε μία σημαντική και ουσιαστική αλλαγή προχωρά το Facebook [και πάλι]

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας -στις 10:00 ακριβώς.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Ψευδείς πληροφορίες που μπορεί να προκαλέσουν βία, θα αφαιρούνται άμεσα, ανακοίνωσε το Facebook.

Μια ενέργεια η οποία θα έπρεπε να γίνει καιρό πριν, ωστόσο ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Τετάρτη από τη διοίκηση του Facebook με αφορμή πρόσφατα επεισόδια στη Σρι Λάνκα, τη Μιανμάρ και την Ινδία, όταν φήμες που διαδόθηκαν μέσω Facebook οδήγησαν σε πράξεις βίας κατά μειονοτήτων. «Έχουμε διαπιστώσει πως υπάρχει ένα είδος ανακριβών πληροφοριών που γίνεται δημοφιλές μέσω Facebook σε συγκεκριμένες χώρες. Το περιεχόμενο αυτό μπορεί να πυροδοτήσει υποβόσκουσες εντάσεις και να οδηγήσει σε πράξεις πραγματικής βίας», είπε μια εκπρόσωπος της εταιρίας. «Έχουμε μια ευρύτερη ευθύνη όχι μόνο να μειώσουμε αυτό το περιεχόμενο, αλλά να το απομακρύνουμε».   

 

Image result for facebook banned fake news



Το κοινωνικό δίκτυο έχει κατηγορηθεί ότι μέσα από αυτό διαδίδονται κηρύγματα μίσους και λανθασμένες πληροφορίες που οδηγούν στη βία. Αυτό συμβαίνει ειδικά σε χώρες που η μαζική πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι σχετικά πρόσφατο φαινόμενο και όπου υπάρχουν λίγα καθιερωμένα ΜΜΕ που μπορούν να αντικρούσουν τις φήμες που διαδίδονται μέσω social media. Οι νέοι κανόνες του Facebook θα ισχύσουν και στο Instagram, όχι όμως και στο WhatsApp όπου και εκεί έχουν καταγραφεί παρόμοια φαινόμενα. Πχ στην Ινδία, ξέσπασαν ψεύτικες πληροφορίες μέσω WhatsApp για δήθεν απαγωγές παιδιών, που οδήγησαν σε οχλαγωγία.   

 

 

Εν μέσω καύσωνα θα κάνει και μία μπόρα

Αίθριος θα εξακολουθήσει να είναι και σήμερα (20/7) ο καιρός, ωστόσο τις απογευματινές ώρες θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά μέτριοι 4 και παροδικά στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 35 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

 

Η εντυπωσιακή πρόκριση του Απόλλωνα στο Europa League

Με 2-0 από τον Έκτορ Γιούστε, ο Απόλλωνας κατάφερε να πάρει την πρόκριση επί της Στούμπρας, ανατρέποντας την ήττα με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, κάτι που του χάρισε την πρόκριση στον Β' Προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ισπανός αμυντικός  σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο η οποία δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα και κράτησε με σχετική άνεση την πρόκριση. Επόμενος αντίπαλος, η Ζελέζνιτσαρ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ