16χρονος δημιούργησε στην Κύπρο το μεγαλύτερο ατομικό έργο τέχνης του κόσμου

Μιλήσαμε μαζί του και μάθαμε πού ακριβώς αποσκοπεί η κίνησή του αυτή, αλλά και ποιο είναι το συνολικό μέγεθος του έργου.

 


Article featured image
Article featured image

Από τον Ιωάννη Πασχάλη

 

Μερικά ανθρώπινα όντα πολύ απλά μας ενδυναμώνουν και μας ενθαρρύνουν με τις πράξεις τους καθημερινά.

Ο Alex Dzaghigian (Alexart), μόλις 16 χρονών, περιγράφει τον εαυτό του έως έναν ευαισθητοποιημένο, συνειδητοποιημένο, παρατηρητικό καλλιτέχνη, με όλη τη σημασία των λέξεων. Στην τέχνη του δίδει τεράστια σημασία στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της σύνθεσης του έργου και όλα είναι σχετικά: τα χρώματα, οι γραμμές, οι μικρές λεπτομέρειες και όλα όσα απορρέουν μέσα από αυτά.

 



 

Όπως ο ίδιος περιγράφει, διανύουμε μια περίοδο αλλαγής, μια μετατόπιση της παγκόσμιας κοινωνίας για περαιτέρω περιβαλλοντική συνείδηση.

Κάπως έτσι αποφασίζει μια όμορφη μέρα να προκαλέσει τον εαυτό του με το να σχεδιάσει το μεγαλύτερο σε έκταση ατομικό έργο τέχνης ανά το παγκόσμιο!





Ο 16χρονος Alex Dzaghigian (Alexart) και ο Ιωάννης Πασχάλη

 

Οι σκοποί του;

Πρώτον, η προσωπική ανέλιξη και η προσπάθεια κατάρριψης του Record Guinness σχεδιάζοντας το μεγαλύτερο ατομικό έργο με έκταση 300 τετραγωνικά μέτρα!

Δεύτερο, η αύξηση ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης για την σημαντικότητα της θαλάσσιας ζωής και του περιβάλλοντος.

Και τέλος, η συγκέντρωση κεφαλαίων με σκοπό την προώθηση τους σε οργανισμούς που εργάζονται για τη θαλάσσια ζωή και το περιβάλλον, όπως οι Cymepa και Greenpeace!

 

Ο Άλεξ, εξέφρασε την επιθυμία να μοιραστεί μαζί μας τη δική του ατάκα, τον δικό του στοχασμό. «Άμα είσαι αρκετά έτοιμος να πράξεις, άμα θελήσεις να πράξεις, μπορείς!».

Σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας μαθαίνεις Αλεξ, ο κόσμος χρειάζεται Ανθρώπους σαν και εσένα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ