«Θέλω αυτός ο καθηγητής να σκεφτεί αν έχει στερήσει στο παιδί μου τις σπουδές που επιθυμεί...»

Σήμερα, Παρασκευή 6 Ιουλίου, έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων.

 


Article featured image
Article featured image

Ανάμεσα στα άρθρα και τα post που έχουν κυκλοφορήσει στα social media και το διαδίκτυο, ξεχωρίσαμε μεταξύ άλλων το post της γνωστής παρουσιάστριας-ψυχολόγου Θέκλας Πετρίδου, η οποία κάνει αναφορά σε έναν συγκεκριμένο καθηγητή και έναν βαθμό που ενδεχομένως μπορεί να στερήσει από ένα παιδί, το παιδί της, τις σπουδές που επιθυμεί...

Δεν εξετάζουμε κατά πόσο ο βαθμός στο συγκεκριμένο μάθημα και κατ’ επέκταση ο καθηγητής είναι δίκαιος ή άδικος, το βάζουμε όμως ως τροφή για σκέψη για τον τρόπο που καμιά φορά δουλεύει το σύστημα εναντίον κάποιων παιδιών που δεν είναι άριστα με τη στενή έννοια του όρου.

 

Πιο κάτω αυτούσια η ανάρτηση της Θέκλας Πετρίδου:

Βγήκαν τα αποτελέσματα των Παγκύπριων σήμερα. Η Κυριακή πέρασε στην πρώτη της επιλογή. Εδώ και αναλυτικά η βαθμολογία της.

Γιατί το αναρτώ;

Επειδή το παιδί μου, από την πρώτη τάξη στο Γυμνάσιο μέχρι φέτος που τελείωσε το Λύκειο ήταν πάντα πρόθυμη και πρώτη σε όλες τις δραστηριότητες που αφορούσαν είτε συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό, είτε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις είτε οτιδήποτε άλλο απαιτούσε εθελοντική δράση και πρωτοβουλία. Δεν θα ξεχάσω όταν αποφοίτησε από το Γυμνάσιο πως είχε ετοιμάσει το βίντεο της αποφοίτησης, είχε πρωταρχικό ρόλο σε όλες τις γιορτές, και στα θεατρικά, στα οποία ξόδευε αμέτρητες ώρες και από τον ελεύθερο της χρόνο και ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ. Επειδή δεν είχε άριστα στον έλεγχο. Ούτε καν ένα βραβείο για προσφορά στα καλλιτεχνικά του σχολείου ή για την άξια εκπροσώπηση του σχολείου στην Παιδοβουλή. Τίποτα. Επειδή η μάμμα της ίσως δεν έκανε δημόσιες σχέσεις στο σχολείο ή επειδή δεν ήταν μαθήτρια του 20. Δεν θα το ξεχάσω, επειδή αδικήθηκε.

Στο Λύκειο ο λυκειάρχης την εκτίμησε ιδιαιτέρως για όλες αυτές τις δραστηριότητες και την προθυμία της για προσφορά στα κοινά του σχολείου, έδειξε κατανόηση στα θέματα υγείας της που κάποιες μέρες την καθηλώνουν, αλλά ένας συγκεκριμένος καθηγητής επέμενε να της βάζει τον πιο χαμηλό βαθμό, παρόλο που θα μπορούσε να λάβει υπόψη όλα τα διαγωνίσματα. Πήγα και του μίλησα, αλλά δεν έδειξε καμία συμπάθεια.

Τελειώνει λοιπόν η Κυριακή το σχολείο με γενικό βαθμό 17, λόγω αυτού του συγκεκριμένου μαθήματος, που δεν ήταν κύριο μάθημα και έκανε και πόσα ιδιαίτερα, και τα πανεπιστήμια στην Αγγλία που θέλει να σπουδάσει Νομική, θέλουν πιο ψηλό βαθμό από 17.

Χιλιοπαρακάλεσα εκείνον τον καθηγητή, να της βάλει έναν βαθμό πιο ψηλό, όχι 20, αλλά όχι τον πιο χαμηλό που μπορούσε να βάλει με βάση τους κανονισμούς, αλλά τίποτα. Μπορεί και η παράκλησή μου να έφερε αντίθετο αποτέλεσμα.

Θέλω να δει λίγο τους βαθμούς πρόσβασης της Κυριακής, που με την αναγωγή είναι πάνω από 18,5 και να σκεφτεί λίγο αν έχει στερήσει από ένα παιδί τις σπουδές που επιθυμεί...

Ελπίζω πως το πανεπιστήμιο που θέλει να πάει θα την δεχθεί με το 17 γενικό και όλα τα έξτρα προσόντα που έχει, αλλά δεν είναι άδικο;

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ