Αυτές οι δύο περιοχές κατέγραψαν χθες τις υψηλότερες θερμοκρασίες παγκυπρίως

Φωτιά και λαύρα!

 


Article featured image
Article featured image

Το χθεσινό Σάββατο (12/8), ήταν η 4η συνεχόμενη ημέρα που καταγράφηκαν 40αρια σε εσωτερικά τμήματα του νησιού.

Και ενώ παγκύπρια οι θερμοκρασίες ήταν πολύ ανεβασμένες, δύο περιοχές της Κύπρου έπιασαν κορυφή, σημειώνοντας ρεκόρ –τουλάχιστον- για χθες.

Με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 41.3 βαθμούς Κελσίου, η περιοχή της Αθαλάσσας στη Λευκωσία και το χωριό Αλονούδι της επαρχίας Πάφου κατέγραψαν χθες Σάββατο, την υψηλότερη θερμοκρασία παγκυπρίως, βάσει των μετρήσεων του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με το kitasweather, δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας και ο υδράργυρος, για 5η συνεχόμενη ημέρα, θα φτάσει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού. Παρόμοιες θερμοκρασίες με σήμερα αναμένονται μέχρι την Τρίτη, ενώ τη μέρα του Δεκαπενταυγούστου αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.





Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου αναμένονται λίγες νεφικές αναπτύξεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ και για τα νότια και νοτιοανατολικά παράλια μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 32 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 33-35 στα νότια και ανατολικά παράλια, 33 έως 40 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 24 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τις αυγινές ώρες αναμένεται να εμφανιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 25 στα παράλια και 15 στη Χιονίστρα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου αναμένονται λίγες νεφικές αναπτύξεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ και για τα νότια και νοτιοανατολικά παράλια μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 32 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 33-35 στα νότια και ανατολικά παράλια, 33 έως 40 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 24 βαθμούς στη Χιονίστρα.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Εποχική χαµηλή πίεση και σχετικά θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή. Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά µέχρι το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ.

Παροδικά το απόγευµα, τοπικά στα δυτικά και στα νότια, θα πνέουν ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη αλλά το απόγευµα, στα δυτικά και τοπικά στα νότια, θα είναι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό,γύρω στους 35 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο, παραµένοντας λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ