Σατανιστές έκαναν τα αποκαλυπτήρια ενός γιγάντιου αγάλματος του δαίμονα Μπαφομέτ

«Αν επιτρέπεται ένα θρησκευτικό μνημείο τότε πρέπει να επιτραπούν και άλλα, αλλιώς να μην έχουμε κανένα».

 


Article featured image
Article featured image

Πιστοί του «Ναού του Σατανά» στο Αρκάνσας, τοποθέτησαν ένα μπρούτζινο άγαλμα του τραγόμορφου, φτερωτού δαιμονα Μπαφομέτ έξω από το Καπιτώλιο του Αρκάνσας, την Πέμπτη.   

Η οργάνωση διαμαρτυρήθηκε με αυτόν τον τρόπο για ένα βιβλικο μνημείο των Δέκα Εντολών στην περιοχή του Λιτλ Ροκ, που κατά τους ίδιους καταστρατηγεί με αντισυνταγματικό τρόπο την προστασία της ανεξιθρησκίας στις ΗΠΑ.   

Αποτέλεσμα εικόνας για demon baphomet arkansas

Στην συγκέντρωση όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ειδώλου του Μπαφομέτ, ύψους 2,3 μέτρων, βρέθηκαν περίπου 150 σατανιστές, άθεοι αλλά και χριστιανοί που διαμαρτυρήθηκαν για την «ασέβεια».

«Αν επιτρέπεται ένα θρησκευτικό μνημείο τότε πρέπει να επιτραπούν και άλλα, αλλιώς να μην έχουμε κανένα», δήλωσε ο συνιδριτής της σατανιστικής οργάνωσης του Αρκάνσας, Άιβι Φόρεστερ, που οργάνωσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.   

Αποτέλεσμα εικόνας για demon baphomet arkansas

Με βάση την κείμενη πολιτειακή νομοθεσία, απαγορεύεται η ανέγερση οποιουδήποτε μνημείου χωρίς άδεια, και έτσι η σατανιστική ομάδα αφαίρεσε το είδωλο αργότερα, την ίδια ημέρα.   

Το μνημείο στις Δέκα Εντολές, που οι χριστιανοί πιστεύουν ότι παραδόθηκαν από τον ίδιο τον Θεό στον Μωυσή, σε δύο μαρμάρινες πλάκες, χρηματοδοτήθηκε από τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Τζέισον Ράπερ και τοποθετήθηκε «αθόρυβα», χωρίς εγκαίνια μέσα στο 2017.   

Σχολιάζοντας την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ο γερουσιαστής Ράπερτ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σέβεται μεν τα θρησκευτικά δικαιώματα των σατανιστών αλλά «θα είναι μια πολύ κρύα μέρα στην κόλαση, προτού μας επιβληθεί η μόνιμη εγκατάσταση ενός προσβλητικού αγάλματος στο έδαφος του Καπιτωλίου του Αρκάνσας». 

Η καμπάνια του «Ναού του Σατανά» τερματίστηκε, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Οκλαχόμα απεφάνθη πως το μνημείο των Δέκα Εντολών ήταν αντισυνταγματικό, διατάζοντας την απομάκρυνσή του. 

 

Ένας Κύπριος (πρώην) Σατανιστής περιγράφει στη CITY την εμπειρία του

 

Πηγή: LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ