Κίτρινη προειδοποίηση από το Τμήμα Μετεωρολογίας

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας -Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Σε επίπεδα καύσωνα σήμερα η θερμοκρασία

Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Όπως αναφέρεται στην προειδοποίηση που ισχύει για σήμερα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 41 βαθμούς.

 

 

Εξαπλώνεται ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Σε τουλάχιστον 39 δήμους, έναντι 10 πέρυσι, έχει καταγραφεί φέτος η εμφάνιση μολυσμένων από τον ιό του Δυτικού Νείλου κουνουπιών, κάτι που αυξάνει την ανησυχία των πολιτών.

Από τις αρχές αυτής της εβδομάδας στο «χάρτη» έχουν ενταχθεί άλλοι έξι δήμοι, μεταξύ των οποίων αυτοί της Καλλιθέας, του Αιγάλεω και του Πειραιά.

Η περιοχή στην οποία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, παραμένει αυτή της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από το τέλος του περασμένου Μαΐου, που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, έχουν επιβεβαιωθεί 77 κρούσματα με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 5 ήταν θανατηφόρα.

 

 

«Να επιμείνετε» καλεί τους τζιχαντιστές ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, στην πρώτη ομιλία του μετά από σχεδόν έναν χρόνο, κάλεσε τους υποστηρικτές του να «επιμείνουν», σύμφωνα με μια ανάρτηση στον «ειδησεογραφικό» ιστότοπο al Furqan της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Για τους Μουτζαχεντίν, η κλίμακα της νίκης ή της ήττας δεν εξαρτάται από το αν μας κλέβουν μια πόλη ή αν υποδουλώνεται σ’ αυτόν που έχει αεροπορική ανωτερότητα, διηπειρωτικούς πυραύλους ή έξυπνες βόμβες», ακούγεται να λέει ο Μπαγκντάντι στο ηχογραφημένο απόσπασμα.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ότι η φωνή ανήκει πράγματι στον Μπαγκντάντι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ