Η Λία και άλλοι 11 συμφοιτητές της χρειάζονται την υποστήριξή μας

Η Λία Παπουή είναι μια Κύπρια μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Ουαλία, και αυτό το διάστημα, μαζί με τους συμφοιτητές της στον κλάδο του Documentary Photography, προσπαθεί να μαζέψει λεφτά μέσω του Kickstarter για να πραγματοποιήσουν την έκθεση φωτογραφίας (που τόσο θέλουν) στο Λονδίνο.

 


Article featured image
Article featured image

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές στον κλάδο Documentary Photography του University of South Wales, έχουν σκοπό να πραγματοποιήσουν μια έκθεση τον Οκτώβριο έτσι ώστε να δείξουν τη δουλειά τους: ιστορίες από το σπίτι τους, αλλά και από μακρινά μέρη. Τίτλος της έκθεσης θα είναι «Hiraeth», μια ουαλική λέξη που σημαίνει νοσταλγία. Μια λέξη που ενσωματώνει μια αίσθηση λαχτάρας για μια χαμένη εποχή, ένα αίσθημα απουσίας για έναν χώρο ή ένα άτομο.

 

 

«Δεσμευόμαστε να πούμε τις ιστορίες μας με ενσυναίσθηση και κατανόηση, αναφέρουν οι ίδιοι οι φοιτητές στο Kickstarter όπου πραγματοποιούν την καμπάνια για να μαζέψουν μερικά λεφτά έτσι ώστε να καταφέρουν να υλοποιήσουν την έκθεσή τους.

Ο στόχος είναι τα $2,312, ενώ μέχρι στιγμής, 19 μέρες πριν τη λήξη της καμπάνιας (λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου), έχουν μαζέψει το 33% των χρημάτων.

«Τα project μας περιλαμβάνουν: αυτοβιογραφικές αποκαλύψεις, παρατηρήσεις πάνω στην πολυπλοκότητα της οικογενειακής ζωής, τη σύνδεση με την κληρονομιά των προγόνων μας, αλλά και ιστορίες του τόπου μας. Σε όλα αυτά επιδιώκουμε να διερευνήσουμε και να αμφισβητήσουμε τις καθιερωμένες αφηγήσεις.

Για όλους εμάς, η φωτογραφία είναι το καλύτερο μέσο για να επικοινωνήσουμε περίπλοκα ζητήματα που κάνουν τις ιστορίες μας ενδιαφέρουσες και τις καθιστούν σχετικές με τη σημερινή εποχή».

Οι 12 φοιτητές προσπαθούν συγκεκριμένα να μαζέψουν λεφτά έτσι ώστε να πάνε στο Λονδίνο, για να συμμετάσχουν σε ένα φεστιβάλ τεχνών και φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο The Old Truman Brewery, στο Brick Lane.

Θέλουν βασικά να καλύψουν τα έξοδα για τις ίδιες τις φωτογραφίες που θα εκθέσουν (πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας), για το marketing, για τις μεταφορές τους, τη διαμονή, για το στήσιμο της έκθεσης, αλλά και για το preview event.

Οι εισφορές αρχίζουν από τις £10 για τυπωμένες φωτογραφίες και φτάνουν ως τις £200. Μπορείτε επίσης να υποστηρίξετε την καμπάνια κάνοντας share -κάθε tweet, like και θετικό σχόλιο μπορούν να βοηθήσουν!

 

Διάβασε περισσότερα ΕΔΩ και δώσε αν θες τη δική σου (μικρή) βοήθεια.

 

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες του πρότζεκτ:

Sebastian Bruno – Ουαλία

 

 

Giya Makondo-Wills – Νότια Αφρική

 

 

Ευαγγελία Παπουή – «Χρύσα και Νεφέλη» (Ελλάδα)

 

 

Miguel Proença – Βαλτικά Κράτη


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ