«Αν οι φταίχτες μείνουν ατιμώρητοι, ελπίζω να συναντήσουν τις τύψεις»

«Είναι μεγάλη ανάγκη, όποιος γνωρίζει κάτι για το έγκλημα της θανάτωσης των ζώων να μιλήσει, να ξεπλύνει τη ντροπή που διαχέεται -άδικα- σ’ όλους τους κατοίκους της περιοχής. Να μη διστάσει, νομίζοντας πως είναι καταδότης», αναφέρει σε επιστολή του ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

 


Η δολοφονία με φόλες δεκάδων αδέσποτων ζώων στην ιδιαίτερη πατρίδα του Θανάση Παπακωνσταντίνου, στην Αγιά Λάρισας, ώθησε τον καλλιτέχνη να γράψει μια επιστολή καταγγελίας για τους απάνθρωπους δράστες των δολοφονιών περίπου 40 ζώων, καλώντας ταυτόχρονα τους κατοίκους της περιοχής που γνωρίζουν τους δράστες να απευθυνθούν στις Αρχές για την παραδειγματική τους τιμωρία.

Να σημειωθεί πως η κτηνωδία του ασυνείδητου δράστη ξεκίνησε πριν από αρκετές ημέρες και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι και σήμερα, σοκάροντας την τοπική κοινωνία, με τους ζωόφιλους κι όχι μόνο να προσπαθούν να περιθάλψουν όσα ζώα κατάφεραν να παραμείνουν στη ζωή.

 

Πιο κάτω αυτούσια η επιστολή του καλλιτέχνη:

Φέτος, μετά από περίπου δύο χρόνια αγρανάπαυση, είχα, σε συνεργασία με τον Σωκράτη Μάλαμα, ένα επίπονο αλλά και ωραίο συναυλιακό καλοκαίρι. Προχθές λοιπόν, επέστρεφα μετά από σαράντα μέρες στο σπίτι μου και έπιασα τον εαυτό μου να λαχταρά, τόσο τα αγαπημένα πρόσωπα, όσο και τον όμορφο τόπο της Αγιάς, που επέλεξα να ζω τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχώς, όμως, έμαθα για τη βάναυση θανάτωση των αδέσποτων της πόλης και τη θέση της λαχτάρας πήρε η θλίψη κι η οργή. Αυτή η ενέργεια -είτε προέρχεται από διαταραγμένους ψυχικά είτε από σκληρούς και ανελέητους ανθρώπους- αποτελεί μια ντροπιαστική κηλίδα για την Αγιά, που δεν θα σβήσει τόσο εύκολα, όπως μπορεί να υποθέτουν μερικοί.

Όλοι εκείνοι οι συνάνθρωποι, που αντιλαμβάνονται ότι δεν είμαστε το μοναδικό ον που έχει δικαίωμα στη ζωή, πως ότι υπάρχει γύρω μας είναι φτιαγμένο από τα ίδια πρωταρχικά υλικά που οδήγησαν -με άλλους συνδυασμούς- και στο ανθρώπινο είδος, που χρησιμοποιούν τη γνώση και τη συνείδηση για να κατανοήσουν την ύπαρξη κι όχι για να σκορπίσουν τον πόνο και το θάνατο, θα βγάλουν την Αγιά από την καρδιά τους και τις επιθυμίες τους.

Είναι μεγάλη ανάγκη, όποιος γνωρίζει κάτι για το έγκλημα της θανάτωσης των ζώων να μιλήσει, να ξεπλύνει τη ντροπή που διαχέεται -άδικα- σ’ όλους τους κατοίκους της περιοχής. Να μη διστάσει, νομίζοντας πως είναι καταδότης. Αντίθετα, θα είναι ένας άξιος άνθρωπος, που μπορεί να εξιλεώσει μια ολόκληρη πόλη. Αν οι φταίχτες μείνουν ατιμώρητοι, ελπίζω να συναντήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους τις τύψεις, να τις έχουν παρέα για το υπόλοιπο του βίου τους.

 

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Σάββατο, 25/8/2018

Μεταξοχώρι Αγιάς


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ