Η μεγάλη πορεία με τους σκύλους στη Λεμεσό

Ως χώρος συνάντησης για την πορεία της ερχόμενης Κυριακής (2 Σεπτεμβρίου) έχει οριστεί το Αμφιθέατρο στην ανατολική πλευρά του Μολου, ενώ η ώρα συνάντησης έχει καθοριστεί στις 18.30.

 


Article featured image
Article featured image

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας LIMASSOL DOG OWNERS καλεί όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων στη Λεμεσό να συμμετέχουν μαζικά σε πορεία με τους σκύλους, ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς τον Δήμο Λεμεσού ότι η διακίνηση πολιτών και ζώων σε δημόσιους χώρους είναι δημοκρατικό δικαίωμα και κανένας δεν μπορεί να το αφαιρέσει.

Η πορεία θα ξεκινήσει από την ανατολική πλευρά του Μόλου (από το Αμφιθέατρο) και θα καταλήξει στη δυτική, στην πλευρά του παλιού λιμανιού.

Την πορεία στηρίζει και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, ενώ όπως διευκρινίζει σε σχετική ανακοίνωσή του (με ημερομηνία 30/8), «η διακίνηση σκύλων είναι νόμιμη αφού παρά τις παραπλανητικές κάποιες φορές πληροφορίες στα ΜΜΕ, ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει κάτι τέτοιο είναι ο Υπουργός Εσωτερικών που δεν έχει ακόμα πάρει τέτοια απόφαση.

Για να είμαστε όμως νομοταγείς πολίτες όσοι θα συμμετέχουν θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους σύνεργα περισυλλογής απορριμμάτων (γάντια ή σακουλάκια, ή φτυαράκι κλπ), καθώς και όλα τα μέσα για τον πλήρη έλεγχο του σκύλου ή των σκύλων που θα συνοδεύουν. Εάν κάποιοι προσέλθουν χωρίς να έχουν τα πιο πάνω τότε θα τους υποδειχτεί να αποχωρήσουν».

Για την τήρηση της τάξης και την διεξαγωγής της εκδήλωσης θα υπάρχουν άτομα που θα περιφρουρούν την πορεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με την πορεία μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα πρωτοβουλίας ιδιοκτητών σκύλων στο facebook group LIMASSOL DOG OWNERS.



Στο change.org μπορείτε επίσης να υπογράψετε ένα ψήφισμα για Ανάκληση της απόφασης του Δ.Σ. Λεμεσού στη διακίνηση σκύλων στο παραθαλάσσιο πάρκο της πόλης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ