Η Ευρώπη της καρδιάς μας, υπόσχεται ότι θα καταργήσει τη θερινή ώρα

«Σύντομα, σχεδιάζουμε να απαλλάξουμε την ΕΕ από την αλλαγή ώρας σε θερινή και χειμερινή», δήλωσε σήμερα ο Jean-Claude Juncker.

 


Article featured image
Article featured image

Εμείς από την άλλη έχουμε να πούμε στον κ. Juncker τη λαϊκή θυμοσοφία «δουλειά δεν είχε ο διάολος, σκότωνε τα παιδιά του».

Εν μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής αστάθειας, του προσφυγικού και ενός αυξανόμενου κύματος ακραίων στοιχείων, η Ευρώπη θεώρησε ορθό να ασχοληθεί εκτενώς και σε βάθος με την αλλαγή της ώρας από θερινή σε χειμερινή και τούμπαλιν.

Από τις αρχές του 2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητά, έπειτα από αίτημα των βόρειων χωρών, την κατάργηση αλλαγής της ώρας, μια πρόταση την οποία έθεσε και σε διαδικτυακό ψήφισμα του οποίου τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι το 80% των Ευρωπαίων πολιτών επιθυμεί κατάργηση της αλλαγής της ώρας.

Και αφού η πλειοψηφία (;) μίλησε, ο Juncker μετά τις υποσχέσεις του για κατάργηση της αλλαγής της ώρας, αναμένεται να καταθέσει και την ανάλογη εισήγηση για ψήφισμα. «Θα το αποφασίσουμε σήμερα. Οι πολίτες το θέλουν και εμείς θα το πράξουμε», πρόσθεσε.

Πάντως δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει εάν η σταθερή ώρα της ΕΕ θα είναι η χειμερινή ή η θερινή.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η συμμετοχή στο ψήφισμα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ειδικότερα από τη Γερμανία, με τους Ευρωπαίους πολίτες να ζητούν τον τερματισμό των αλλαγών ανά εξάμηνο.

 

10 πράγματα που θα αλλάξουν στην Κύπρο μας μετά την κατάργηση της θερινής ώρας


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ